UDRUGA UNUO Poziv na veliko finale prvog nacionalnog gastro natjecanja ‘Amorova žlica’

Udruga UNUO - Centar za kreativno kuharsko osposobljavanje osoba s invaliditetom, u suradnji s Hrvatskom Provincijom sv. Jeronima franjevaca Konventualaca, organizira finale natjecanja koje će se održati u nedjelju, 5. prosinca 2021., u 13,30 sati, u Dvorani sv. Franje u Zagrebu

Zajednička fotografija natjecatelja, arhiva.

 

Događaj će se održati u sklopu prvog nacionalnog gastro natjecanja 'Amorova žlica' za osobe s invaliditetom iznad 17 godina.

- U projekt je uključena 21 županija iz koje nam dolazi 51 institucija, a bodovanjem stručnog žirija u finale je ušlo 13 natjecatelja. Svaki finalist će, ovisno o kategoriji u kojoj se natječe, u inkluziji s jednim stručnim mentorom prigotoviti i servirati jelo po izboru mentora, izraditi koktel po izboru mentora te prezentirati hranu i piće - pojašnjava organizator.

U žiriju će biti pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, direktorica klastera Hiltonovih hotela u Zagrebu Josipa Jutt Ferlan, te Neven Pelicarić, savjetnik predsjednika RH za vanjsku i europsku politiku.

Mentori natjecateljima će biti chefovi Damir Tomljanović, Melkior Bašić, Vesna Miletić, Ivana Bekavac, Gracija Horvatin i Miljenko Kosanović, pastry chefovi Marija Jelačić i Suzana Kvesić, te profesionalni barmeni Saša Lovrenščak, Filip Lipnik i Tea Lovrenščak.

- Pozivamo vas da popratite natjecanje na našim službenim kanalima, kako bi natjecateljima bili motivacija i dodatna snaga na putu prema uključivanju u svijet rada - stoji u pozivu.

Nadbiskupski tajnik i vicekancelar Zagrebačke nadbiskupije vlč. mr. Dario Kral na kraju natjecanja uručit će medalje za prva tri natjecatelja koja osvajaju putovanje u Rim pod pokroviteljstvom Hrvatske Provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca i udruge UNUO.

I ovaj ručak je humanitarnog karaktera, a svi su pozvani sudjelovati sa svojim donacijama i pridonijeti stvaranju društva jednakosti.

Uplatiti možete koliko želite, bilo to 5, 50 ili 500 kuna, sve se računa u dobra djela i veliko srce, poručuju iz udruge.

Podaci za uplatu:
Udruga UNUO
Broj žiro računa: HR1824840081105235485
Opis plaćanja: natjecanje Amorova žlica.

Ostale informacije i sadržaje vezano za rad Udruge UNUO možete potražiti na njihovoj web stranici te na Facebook i Instagram računima.

 

Izvor: Udruga UNUO

 

Povezane vijesti