UIR ZAGREBA Najava kulturno-zabavne priredbe 'I mi smo zvijezde'

Još uvijek aktualna pandemija primorala je Udrugu invalida rada Zagreba da svoju, sedmu po redu, predbožićnu priredbu 'I mi smo zvijezde' održi u virtualnom formatu 15. prosinca 2021. u 12 sati, a bit će dostupna na YouTube kanalu UIR Zagreba, te na njihovim Facebook i Instagram profilima

UIR Zagreba, I mi smo zvijezde, arhiva.

 

Kako je najavljeno, na priredbi će biti predstavljene plesne točke i umjetnički radovi, a zaposlenici Stručne službe Udruge invalida rada Zagreba i štićenici Doma za starije osobe Trnje izvest će svatko svoju plesnu točku, dok će članovi Udruge invalida rada Zagreba, članovi Udruge osoba s invaliditetom Sinergija Samobor i štićenici Doma za starije osobe Ježdovec predstaviti unikatno izrađene likovne radove kroz izložbe.

Priredba će biti organizirana u okviru trogodišnjeg programa 'Kul-turiranje', koji sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

- Vrlo sam ponosna što imam priliku predstaviti ovogodišnje, sedme po redu 'Zvijezde' s obzirom na to da su ostvarenja, u vidu plesnih točaka i umjetničkih radova, predstavljena u okviru priredbe, zapravo plod cjelogodišnjega rada. Aktualna pandemija svima nam je postavila brojna ograničenja i brojne rizike. Jedan od tih rizika, posebno naglašen za populaciju osoba s invaliditetom i osoba treće životne dobi, svakako je i socijalna otuđenost. Stoga su spomenuta ostvarenja svojevrsni pokazatelji snage naše zajednice, odnosno pokazatelji da se niti u doba pandemije osobe s invaliditetom ne predaju apatiji i da odolijevaju riziku socijalne otuđenosti. Uostalom, život osoba s invaliditetom prepun je prepreka, prepreka na koje svakodnevno nailazimo, ali ih i svakodnevno nadilazimo - izjavila je povodom najave priredbe Nada Vorkapić, predsjednica Udruge invalida rada Zagreba.

Prema zadnje dostupnim podacima, na dan 30. rujna 2021. godine, u Republici Hrvatskoj je bilo registriranih 103.653 invalida rada, od kojih 15.741 (15,17 posto) u Gradu Zagrebu i 7400 (7,14 posto) u Zagrebačkoj županiji. Udruga invalida rada Zagreba s tog područja okuplja njih više od 7100 (32,07 posto).

- Od svoga osnutka, davne 1966. godine, Udruga invalida rada Zagreba skrbi o pravima i kvaliteti života svojih članova, invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom. Okupljanje i zajedničko stvaranje članova te populacije, u svim nesigurnim vremenima kojima smo svjedočili, nešto je čime se Udruga invalida rada Zagreba ponosi i  55 godina nakon svog osnutka. Tako i danas, u skladu sa svim protuepidemijskim mjerama, Udruga invalida rada Zagreba skrbi da njezini članovi ostanu socijalno uključeni - poručuju iz udruge.

 

Izvor: Udruga invalida rada Zagreba

 

Povezane vijesti