OTKRIJ, SPOZNAJ, ISKUSI Podizanje svijesti studentske populacije o teškoćama s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom

Donosimo kratki rezime s događanja koje su osmislile članice Studentskog zbora Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Prizor s događanja.

 

U petak, 3. prosinca  studenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu obilježili su Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Na jedan nov način putem projekta 'OSI-otkrij, spoznaj, iskusi', članice studentskog zbora, koje su ujedno i organizatorice ovog projekta, ističu kako su projekt osmislile kao priliku studentima da imaju iskustvo neposrednog susreta i razgovora s osobama s invaliditetom. Da se na par sekundi Publikacija vezana uz događanje.makar djelomice stave u položaj osoba putem interaktivnih radionica i poligona. Geslo kojim su se vodile bilo je 'Ništa o nama bez nas', a u svim fazama izrade projekta sudjelovale su i osobe s invaliditetom.

Također, veliki doprinos ovom hvale vrijednom projektu doprinijeli su profesori s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta koji su dali svoju podršku studentima u provedbi radionica i samoj izradi aktivnosti radionica.

- Bilo nam je iznimno drago vidjeti interes studenata, neki su ostajali više od sat vremena i već imamo upite za iduću godinu - ističe jedna od članica.

Radionicama i projektu, osim studenata koji su sudjelovali u izradi i pripremi, odazvalo se između 150 i 200 studenata. Velik naglasak se stavio i na pridržavanje epidemioloških mjera.

 

Izvor: Studenski zbor ERF-a

 

Povezane vijesti