KAŠTELA Organiziran prijem za Luciju Brešković i predstavnike Županijske udruge slijepih Split

Suradnju širimo na način da djelatnike Grada Kaštela upoznajemo s potrebama slijepih i slabovidnih osoba kako bi na odgovarajući način osigurali pružanje usluga slijepima i slabovidnima, kazao je predsjednik Županijske udruge slijepih Split Ivan Tokić

Zajednička fotografija s prijema.

 

Zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić i Antonia Kljaić, službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i zajedničke poslove Grada Kaštela, organizirale su prijem za članove Županijske udruge slijepih Split na čelu s Ivanom Tokićem i članicom udruge, nagrađivanom kaštelanskom sportašicom Lucijom Brešković. Naime, Županijska udruga slijepih Split uoči Božića i Nove godine odlučila je ovom prilikom Luciji donirati prijenosno računalo.

- Ovaj poklon je plod suradnje naše udruge i Grada Kaštela. Zahvaljujući izdvajanjima Grada Kaštela za socijalne programe na koje se prijavila i naša udruga, osigurali smo prijenosno računalo i sufinanciranje godišnje pokazne karte za našu Luciju. Također iz sredstava koje je osigurao Grad Kaštela, jednom članu naše udruge s područja Kaštela kupili smo elektronsko povećalo. Suradnju širimo na način da djelatnike Grada Kaštela upoznajemo s potrebama slijepih i slabovidnih osoba kako bi na odgovarajući način osigurali pružanje usluga slijepima i slabovidnima - kazao je predsjednik Županijske udruge slijepih Split Ivan Tokić.

- Udruga mi pomaže da shvatim što mi je sve potrebno kako bih si olakšala svakodnevno obavljanje zadataka, bilo privatno ili poslovno. Prije nekoliko dana započela sam pisati diplomski rad na starom računalu koje je s godinama jako usporilo i kad me predsjednik udruge nazvao i rekao da ću dobiti novi laptop zahvaljujući Gradu Kaštela, mojoj sreći nije bilo kraja - kazala je Lucija Brešković, višestruko nagrađivana kaštelanska paraolimpijska judašica i studentica Katoličko-bogoslovnog fakulteta u Splitu.

- Danas slavimo blagdan Svete Lucije koja je, između ostalog, zaštitnica slijepih i slabovidnih osoba. Ne samo onih koji imaju fizičku sljepoću, već i onu duhovnu. Svim Lucijama, kao i našoj judašici, ovom prilikom čestitam imendan. Već je tradicija da se na ovaj blagdan naše najmlađe obraduje poklonima, tako da smo i mi iskoristili ovaj dan kako bi vrijednoj Luciji Brešković uručili ovaj iznimno koristan poklon - kazala je zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić.

 

Izvor: Grad Kaštela

 

Povezane vijesti