ZOSI Dodijeljeni ugovori vrijedni više od 57 milijuna kuna za zapošljavanje osoba s invaliditetom

Ravnateljica Damira Benc naglasila je kako uz sustavnu podršku Vlade Republike Hrvatske oblikuje se održiv okvir za upravljanje pitanjima zapošljavanja i profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom

ZOSI, ilustracija

 

Ministar Josip Aladrović i ravnateljica Zavoda za zapošljavanje osoba s invaliditetom Damira Benc uručili su u petak ugovore vrijedne više od 57 milijuna kuna za razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa radi zapošljavanja osoba s invaliditetom u zaštitnim radionicama.

Ravnateljica Benc naglasila je kako uz sustavnu podršku Vlade Republike Hrvatske 'oblikujemo održiv okvir za upravljanje pitanjima zapošljavanja i profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom te kroz praćenje i analize poslovnog tržišta planiramo financijske i stručne mjere koje utječu na razvoj uspješnih modela zapošljavanja osoba s invaliditetom i u posebnim uvjetima, ali i na otvorenom tržištu rada'.

Zapošljavanje osoba s invaliditetom u posebnim uvjetima podrazumijeva zapošljavanje na radnom mjestu koje je prilagođeno radnim sposobnostima i potrebama osoba s invaliditetom. Zapošljavanje u posebnim uvjetima omogućuje visoku razinu sudjelovanja osoba s invaliditetom u radnom životu, a istovremeno osigurava potrebnu podršku i skrb, kazala je Benc.

Ministar Josip Aladrović istaknuo je kako su ova sredstava od iznimne ekonomske i društvene važnosti te možemo biti zadovoljni kako smo odgovorili na izazove zapošljavanja i održavanja zaposlenosti u razdoblju zdravstvene, ali i ekonomske krize.

Na taj način ćemo nastaviti i dalje, poručio je ministar istaknuvši da su zajedno s današnjim ugovorima Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i Zavod za zapošljavanje isplatili kroz poticaje više od 200 milijuna kuna na razini ove godine.

 

Izvor: ZOSI

Fotogafija: Hina

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti