VIŠNJA MAJSEC SOBOTA Godina na odlasku

Dragi moji, od srca vam želim da se iza svakih vrata, koja u 2022. godini budete odškrinuli, skriva nešto pozitivno izazovno, da su na svakoj stranici koju otvorite napisane poticajne priče, da se barem dio onoga što ste zamislili i zaželjeli i bez čarobnog štapića i bez zvjezdane prašine pretoči u stvarnost. Pronađite radost u malim stvarima, uživajte u njima i čuvajte lijepe uspomene

Nova godina, ilustracija

 

I ovaj 365. dan u godini uskoro će biti na izdisaju u ovoj godini koja je počela vrlo potresno i traumatično, godini punoj političkih bljezgarija najgore vrste, novih bizarnih podjela među ljudima koje je novo 'maštovito cjepivo pobudilo', godini punoj kontradiktornosti svih mogućih fela i raskršća mnogih na kojima nismo bili sigurni (i još uvijek nismo) u kom smjeru krenuti, godini u kojoj mi je jedna od najznakovitijih, najslikovitijih i rekla bih, 'najpsihološkijih' SMS poruka bila:

'Šta radiš?'

'Pijem rakiju.'

'Od čega?'

'Od muke.'

Neznani autor ovog sjajnog dijaloga zaslužio je nepisani doktorat psihologijskih znanosti bez da je kročio na stube studija psihologije, autor koji je oslikao sav jad i čemer ljudi u godini koju bi trebalo iz najmanje 365 razloga izbrisati iz naših sjećanja kako bismo oslobodili i vrijeme i prostor te kako bismo i naš um, i naše tijelo, i naše osjećaje pročistili i otvorili ih ljepoti optimizma i pozitivne životne energije, kako bismo punim plućima udisali – život.

Na jednom od mnogobrojnih portala osvanula je ovih dana vrlo trezvena i realistična životna poruka engleskog spisatelja N. Gaimana: 'Nadam se da ćete u godini koja nam dolazi napraviti i pokoju pogrešku jer to znači da ćete isprobavati nove stvari, učiti, živjeti punim plućima, poticati sebe na napredak te tako mijenjati sebe i svijet oko vas.'

Dragi moji, od srca vam želim da se iza svakih vrata, koja u 2022. godini budete odškrinuli, skriva nešto pozitivno izazovno, da su na svakoj stranici koju otvorite napisane poticajne priče, da se barem dio onoga što ste zamislili i zaželjeli i bez čarobnog štapića i bez zvjezdane prašine pretoči u stvarnost. Pronađite radost u malim stvarima, uživajte u njima i čuvajte lijepe uspomene.

'Na dobro vam mlado ljeto došlo, a sve loše s ovim starim pošlo.'

Višnja Majsec Sobota

 

Povezane vijesti