VIŠNJA MAJSEC SOBOTA Godina nova metlom odškrinula vrata

Početak svake godine u znaku je obećanja svih vrsta, od neizostavnih odlazaka na dijetu, prestanka pušenja i veće štednje pa sve do pomirljivosti, pokajanja i skrušenosti, nažalost kratkog daha, kako bi se međusobna komunikacija barem na neko vrijeme urazumila ili barem primirila

Metla, ilustracija.

 

A Grad godinu započeo ni manje ni više nego parolom 'metlom u bolju budućnost', i to ne onom običnom, nego brezovom, kojom ne namjeravaju očistiti nagomilano smeće u svojim i savezničkim redovima, već s obećanjem da će pomesti ljude koji im iz razloga nekih po mjeri nisu.

Od nemuštih eufemističkih zaobilaženja istine, nedorečenih, ispravljanih i naknadno nadograđivanih izjava, još od prošle godine nos im nesmiljeno raste, a što će tek biti, kraja se ne nazire. Pinokio je za njih i za njihove pulene mali amater, a Grinch je dobio dostojnu zamjenu koja bi mogla ukrasti ne samo ovu, već i nešto godina budućih (koje su se, nadam se na vrijeme, na sigurno sakrile).

Da se pobjednici po dolasku na vlast s predizbornim obećanjima poigravaju, znano je svima. A ova 'ekipa svebirada', koji misle da mogu, a jasno je k'o dan da ne znaju, u lutanjima je već i same sebe nekoliko puta preskočila. Zato i nije nimalo čudno da od svih 'znanja i alata' upravo za metlom posežu, alatkom čija 'složenost' upravo i govori o njihovim 'velikim dosezima'.

'Tko ne zna, a ne zna da ne zna - opasan je - izbjegavajte ga!' riječi su slavnog Konfucija, a narodni pjesnik dodaje da je 'zlo tko ne zna, a učiti se ne da'.

I zato - metle, metle amo…

 

Višnja Majsec Sobota

 

Tekst je isključiva odgovornost autorice i ne odražava stavove In Portala.

 

Povezane vijesti