VIŠNJA MAJSEC SOBOTA Besposlen pop i jariće krsti

Što skuhala, pa fotku objavila? Što obukla, a što svukla? Koga zahaklala, a tko je u planu? Koga po savjete i na terapiju zove, a život vlastiti nit' posložila, nit' čvrsto tlo osjetila?

Svećenik, ilustracija

 

Legnete u krevet, a sna niotkuda. Misli naviru i nikako ih odagnati. Već tko zna koju noć za redom zabrinuto tražite odgovore na pitanja od 'životne važnosti za opstanak nacije'.

Je li Jelena 'nesagledivom mudrošću' 'zarazila cijeli Zagreb' ili i šire?

Je li Ela odabrala 'super tenisice da ih može kombinirati s genijalnim kaputom'?

Je li moguće da se Maja danas nije oglasila?

Je li mali Blum obavio sve jutarnje potrebe i što poručuje naciji?

Je l' se uvrijeđena, samosažaljiva i zaboravljena Jadranka gris knedlama uspješno obranila 'od laži i pakosti'?

Je li još koja nekritična 'duševna iscjeliteljica' otvorila savjetodavno - terapijski centar?

Što skuhala, pa fotku objavila? Što obukla, a što svukla? Koga zahaklala, a tko je u planu? Koga po savjete i na terapiju zove, a život vlastiti nit' posložila, nit' čvrsto tlo osjetila?

Razne dokone Ele, Maje, Jelene, Jadranke, i kako god se još zvale, upakirane u celofan bezsadržajnosti, ispraznosti, poljuljanog sustava vrijednosti i iznad svega sebeljubive, egocentrične nametljivosti i osobne samopromocije, nažalost sve više postaju nepisanim modelom identifikacije jer, kako to već u životu biva, 'sličan se sličnom raduje'.

'Besposlen pop i jariće krsti', kaže narod. A narodnom iskustvu i mudrosti premca nit' je bilo, niti će ga biti.

Tiskovine, portali i društvene mreže sve puniji treša, a sadržaja sve manje. Naslikavanje, selfiranje, on, ona, on i ona, oni s…, gdje, kada, s kim… Ispraznost zasjenila inventivnost, a povratka niotkuda. Nemušti, površni izričaj o banalnom i bizarnom. Opsesivna, obmanjujuća, nezrela, sujetna, nezajažljiva i neutaživa egotrip narcisoidnost zaskakuje iza svakog ugla.

Mentalno posrnuće 'prehitilo' mnoge. Kočnice popustile. Vašar taštine uokolo.

'Nuspojava' ili…?!

 

Višnja Majsec Sobota

 

Povezane vijesti