ORAHOVICA Započelo uređenje krojačke radionice u kući Udruge 'Jaglac'

Društveno poduzetništvo inovativan je i kreativan poduzetnički model rješavanja ekonomskih, društvenih i ekološki pitanja koji potiče zapošljavanje, socijalno uključivanje i održivi razvoj, a ova radionica bit će još jedan odličan pokazatelj koliko osobe s invaliditetom vrijede i mogu

Radovi na krojačkoj radionici.

 

Udruga 'Jaglac' u novu godinu ušla je više nego radno. Naime, udruzi je odobren projekt pod nazivom 'Društveno poduzetništvo Udruge Jaglac'.

Ukupna vrijednost projekta je 1.025.104,66 kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Razdoblje provedbe projekta je od studenog 2021. do kolovoza 2023. godine. Projektom će se u krojačkoj radionici zaposliti pet osoba s invaliditetom, dodatno će se urediti i opremiti još dvije prostorije u nedovršenom dijelu kuće.

Društveno poduzetništvo, prema Strategiji razvoja društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2015. do 2020., predstavlja poslovanje temeljeno na načelima društvene, okolišne i ekonomske održivosti, kod kojeg se stvorena dobit/višak prihoda u cijelosti ili većim dijelom ulaže u dobrobit zajednice.

Inovativan je i kreativan poduzetnički model rješavanja ekonomskih, društvenih i ekološki pitanja koji potiče zapošljavanje, socijalno uključivanje i održivi razvoj.

Ova radionica, kad bude gotova, bit će još jedan odličan pokazatelj koliko osobe s invaliditetom vrijede i mogu.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti