ZAGREB Održana prva edukacija projekta 'Darovita djeca s teškoćama – DAR-KO'

Edukacija je bila interaktivnog karaktera te su voditelji za sudionike osmislili kratke vježbe, a sami sudionici su promišljali o darovitoj djeci iz svoje dosadašnje prakse

Edukacija, darovita djeca

 

U sklopu provedbe projekta 'Darovita djeca s teškoćama – DAR – KO', 15.siječnja 2022. godine u prostorijama Centra za odgoj i obrazovanja Dubrava, Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize organizirao je prvu od četiri planirane edukacije za odgojno-obrazovne djelatnike partnerskih organizacija i institucija.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja te kao jedan od ciljeva ima povećanje kompetentnosti odgojno – obrazovnih djelatnika za uočavanje i rad s dvostruko posebnom djecom, tj. darovitom djecom s teškoćama. Partneri na projektu su Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava, Centar za odgoj i obrazovanje 'Goljak', Dječji vrtić Žirek, Udruga osoba s invaliditetom 'Suncokret' Velika Gorica i Institut za STEM edukaciju i afterschool programe.

Prvu edukaciju, posvećenu razumijevanju darovitosti i načinima uočavanja i identificiranja darovite djece,  vodili su Sanja Bartaković i Bruno Fiala, psiholozi i ECHA specijalisti za rad s darovitom djecom iz udruge 'Vjetar u leđa'.

Voditelji su edukacijom obuhvatili osnovna potrebna teorijska znanja potrebna za shvaćanje i rad s darovitom djecom uz dodatne praktične primjere iz rada s darovitom djecom s posebnim naglaskom na dvostruko posebnu djecu. Edukacija je bila interaktivnog karaktera te su voditelji za sudionike osmislili kratke vježbe, a sami sudionici su promišljali o darovitoj djeci iz svoje dosadašnje prakse. Sudionici edukacije iskoristili su mogućnost otvorene komunikacije te su postavljali mnoga pitanja vezana uz njihove specifične interese unutar tema edukacije.

Izvor: Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize

 

Povezane vijesti