Mihovil Španja: Hrvatski paraolimpijci zaslužuju bolji tretman u društvu

"Miho će sigurno na odgovoran način obavljati svoje dužnosti i uvjeren sam da će to doprinijeti daljnjoj popularizaciji sporta osoba s invaliditetom", kazao je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić

Naš najuspješniji plivački paraolimpijac, Dubrovčanin Mihovil Španja, nakon bogate sportske karijere od početka studenog ove godine angažiran je od Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) da uz glasnogovornika Darka Matića pojača djelovanje HPO u području odnosa s javnošću.
"Miho će sigurno na odgovoran način obavljati svoje dužnosti i uvjeren sam da će to doprinijeti daljnjoj popularizaciji sporta osoba s invaliditetom", kazao je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić napominjući da će Španja, koji je kao sportaš osvojio sve u svojoj sportskoj karijeri posebno biti zadužen za provođenje nove komunikacijske strategije HPO-a i daljnju promociju paraolimpizma u Hrvatskoj.

"Bit ću podrška svim hrvatskim sportašima s invaliditetom i nastavit ću s promocijom sposobnosti ispred ograničenja, za što se svi zalažemo", rekao je Španja koji nije krio zadovoljstvo što je dobio prigodu da i nakon 15 godina bavljenja vrhunskim sportom i nadalje ostane u sportu .

Nakon zaključenja sportske karijere i osvajanja medalje na Paraolimpijskim igrama u Londonu, Španja je početkom ove godine boravio u sjedištu Međunarodnog paraolimpijskog odbora (IPC) u Bonnu, gdje je na poziv glasnogovornika IPC-a Craiga Spencea proveo nekoliko mjeseci na stručnom usavršavanju u Uredu za odnose s javnošću.

Mihovil Španja je rođen u Dubrovniku 20.travnja 1984. U svojoj karijeri ukupno je osvojio 26 medalja na europskom i svjetskim prvenstvima i paraolimpijskim igrama uz 16 svjetskih rekorda. Time je postao i najtrofejniji sportaš u Hrvatskoj od njezina osnutka. Španja je dobitnik državne nagrade za sport „Franjo Bučar“. Za svoje sportske uspjehe odlikovan je „Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara“ i „Redom hrvatskog pletera“ od strane predsjednika Republike Hrvatske.

In-Portal / Hina

Foto: PIXSELL