METKOVIĆ Udruga Prijatelj dobila 52.630 eura od Uefine Zaklade za djecu

Među rijetkim smo savezima koji su svake godine imali uspješnu prijavu te ćemo se truditi i dalje na različite načine osigurati sredstva za rad organizacijama koje pomažu potrebitoj djeci, kako kroz Zakladu Vatreno srce tako i kroz ovakve fondove Uefe, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić

 

Uefina Zaklada za djecu godišnje podržava 20 udruga i organizacija s iznosima od 50.000 eura, prema prijedlozima nacionalnih nogometnih saveza. Iznimno za 2021. godinu, donacije iznose 52.630 eura jer je odabrano 19 umjesto uobičajenih 20 organizacija, pri čemu je ukupan fond ostao isti (milijun eura).

Hrvatski nogometni savez je prošle godine za donaciju prijavio Udrugu osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića koja pomaže osobama s invaliditetom, s posebnim naglaskom na djecu. Uefina Zaklada za djecu odabrala je HNS-ovu prijavu kao jednu od dobitnika donacije, što je peta godina zaredom u kojoj je Savez uspješno prijavio projekt za donaciju.

Kustić je simboličnu plaketu o donaciji predao predsjedniku Udruge Prijatelj, Nikoli Popovcu.

- Izuzetno me raduje čuti ovdje na licu mjesta koliko su ova sredstva značajna za rad Udruge Prijatelj i da će biti iskorištena na najbolji mogući način. Među rijetkim smo savezima koji su svake godine imali uspješnu prijavu te ćemo se truditi i dalje na različite načine osigurati sredstva za rad organizacijama koje pomažu potrebitoj djeci, kako kroz Zakladu Vatreno srce tako i kroz ovakve fondove Uefe. Udruzi Prijatelj želim puno uspjeha u radu uz poruku da će u HNS-u uvijek imati prijatelja - izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Podsjetimo, HNS je u prethodnim godinama imao uspješne prijave za Svjetsku organizaciju Roma (2017.), Udrugu za autizam Pogled (2018.), Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark (2019.), Hrvatsku zajednicu za Down sindrom (2020.) te prošle godine za Udrugu Prijatelj.

 

Fotografije: Krešimir Jurić/likemetkovic.hr

Izvor: Hrvatski nogometni savez