ZA RAZVOJ PARAATLETIKE Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom primio donaciju

Svaka kuna koju Savez prihoduje od donacija korisna je i potrebna za naš daljnji razvoj. Tako će i ova donacijska sredstva biti usmjerena za potrebe razvoja hrvatske paraatletike. Iznimno smo zahvalni adidasu i Sport Visionu, kazao je tajnik Saveza Goran Žeželj

Paraolimpijci u Tokiju, ilustracija.

 

U prosincu su adidas i Sport Vision pokrenuli humanitarnu akciju za Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom.

- Sreća je veća kad se dijeli! Staru godinu 2021. pozdravili smo uz jednu prekrasnu humanitarnu akciju u kojoj ste vi sudjelovali kako bi prikupili sredstva za Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom uz pomoć kupnje adidas proizvoda na Sport Vision web shopu - objavili su na stranici Sport Visiona.

U suradnji s omiljenim sportskim i lifestyle brandom adidasom pokrenuli su humanitarnu akciju  te donirali 10 posto iznosa od svake online kupovine adidasovih proizvoda. Ova humanitarna akcija trajala je od 13. do 19. prosinca, a prikupljena donacijska sredstva upravo je zaprimio HASOSI te se ovim putem u ime Saveza adidasu i Sport Visionu na potpori zahvalio glavni tajnik Goran Žeželj.

- Svaka kuna koju Savez prihoduje od donacija korisna je i potrebna za naš daljnji razvoj. Tako će i ova donacijska sredstva biti usmjerena za potrebe razvoja hrvatske paraatletike. Iznimno smo zahvalni adidasu i Sport Visionu što su, u svojim nesebičnim nastojanjima u pružanju ovakvog oblika potpore, prepoznali upravo nas - kazao je Žeželj.

Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom (HASOSI) osnovan je 2006. godine s ciljem promicanja i poticanja osoba s invaliditetom u bavljenju atletskim sportovima. U atletici osoba s invaliditetom natječu se sportaši s fizičkim nedostacima, oštećenjem vida i intelektualnim teškoćama, a HASOSI danas broji 15 članova.

- adidas i Sport Vision su prepoznali Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom kao ogroman potencijal s velikim uspješnim nastupima na međunarodnoj sceni, no među najuspješnijima svakako se ubrajaju nastupi hrvatske paraatletske reprezentacije na 16. ljetnim Igrama u Tokiju 2021 kada su osvojene četiri medalje.

Donaciju koju smo prikupili zajedno uz pomoć vas kao prava ekipa HASOSI će koristiti za opremanje i kupovinu rekvizita i specijalne opreme za osobe s invaliditetom - kazali su iz Sport Visiona.

 

Izvor:  Sport Vision

 

Povezane vijesti