ČAKOVEC Udruga za sindrom Down Međimurske županije napokon dobila adekvatne prostore za rad

Najsretniji ćemo biti ako će svaka podrška poput ove pomoći razvoju, boljoj socijalizaciji te prilagođavanju djece s Down sindromom društvu u kojem živimo, zaključila je gradonačelnica

Igra djece u novom prostoru.

 

Udruga za sindrom Down Međimurske županije odnedavno djeluje na novoj adresi i uz svakodnevni rad uživaju u uvjetima koje im pruža Dom kulture u Novom Selu Rok. Na tome mogu zahvaliti gradonačelnici Grada Čakovca Ljerki Cividini koja je u dogovoru s predsjednikom Mjesnog odbora Novo Selo Rok Miroslavom Novakom odlučila udruzi omogućiti novoobnovljene prostore.

Kako bi se uvjerila da je preseljenje odrađeno uspješno te da je 39 roditelja i 32 djece okupljeno u ovaj veseli kolektiv zadovoljno novim uvjetima, gradonačelnica ih je posjetila u Novom Selu Rok.

Pritom je uz predsjednika Štreka i tajnika udruge Petra Petraca, u velikoj dvorani bila dio neurorazvojne gimnastike te obišla dvije prostorije udruge koje su već prilagođene i služe kao kabineti za logopediju i neurofeedback te rehabilitaciju i fizikalnu terapiju. Samo preseljenje obavljeno je krajem siječnja, uz veliku pomoć roditelja, ali i vrijednih učenika Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec predvođenih profesoricom Helenom Zečar Lajtman.

- Udruga je završila s preseljenjem, stvoreni su svi potrebni uvjeti za odvijanje terapeutskih programa koje udruga provodi u svojim prostorima (rehabilitatorski programi, logopedski programi, neurofeedback terapija, razvojna gimnastika, fizioterapeutske vježbe i kreativne radionice). Ne postoje riječi kojima bi mogli zahvaliti na inicijativi i što ste nam omogućili obavljanje programa u primjerenim prostorima, ali i stvorili uvjete za nove terapeutske programe koji su tek u pripremi. Našoj djeci u radu je iznimno važan kontinuitet kojeg će ovim uvjetima napokon dobiti - rekli su predsjednik i tajnik te objasnili da su izuzetno zadovoljni, no što je najvažnije zadovoljna su i djeca koja će od novog prostora imati najveće dugoročne koristi.

- Najsretniji ćemo biti ako će svaka podrška poput ove pomoći razvoju, boljoj socijalizaciji te prilagođavanju djece s Downovim sindromom društvu u kojem živimo - zaključila je gradonačelnica i dodala kako u udruzi već od ranije imaju dobrog partnera, kako zajedno s Gradom Čakovcem djecu s teškoćama prate kroz vrtiće i školu angažmanom pomagača u nastavi, a po prvi puta će i svoju praksu u gradskoj upravi odrađivati upravo srednjoškolci s Downovim sindromom.

 

Izvor: Grad Čakovec

 

Povezane vijesti