Projektom ‘Rukom pod ruku’ u Sisku osigurano 69 pomoćnika za 78 učenika

Izložbom likovnih radova učenika s teškoćama u razvoju, u Sisku je u četvrtak obilježena uspješna provedba EU projekta ‘Rukom pod ruku’, ukupno vrijednog 3,6 milijuna kuna, od čega je 2,5 milijuna bespovratno iz Europskog socijalnog fonda

Izložba učenika s teškoćama.

 

Nositelj četvrte faze jednogodišnjeg projekta, koji završava u kolovozu, je Grad Sisak, a rezultati su već vidljivi, rekla je na otvorenju izložbe voditeljica projekta Sanja Stojaković Aleksić.

Projekt se provodi u svih devet sisačkih osnovnih škola, u kojima je osigurano 69 pomoćnika u nastavi za 78 učenika s teškoćama u razvoju. Izložba je rezultat njihovog zajedničkog rada i socijalne uključenosti učenika.

- Ovo je dodatni motiv učenicima za njihovo daljnje uključivanje u obrazovni proces - rekla je Stojaković Aleksić.

Grad Sisak je i prije države, prepoznao važnost strane intervencije u predškolskom i osnovnoškolskom odgoju, kazala je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

- Projektom smo obuhvatili gotovo svu djecu kojoj je to bilo potrebno i njihove roditelje. Očekujemo da će država povećati iznos sredstava kojima pomaže projekt, ali ako do toga i ne dođe, mi ćemo nastaviti sufinancirati projekt iz gradskog proračuna - dodala je Ikić Baniček.

Ravnateljica Gradske galerije Striegl, Alma Trauber, napomenula je kako je to već četvrta izložba učeničkih likovnih radova, koji su reproducirani i u prigodnom kalendaru za ovu godinu. Njegovanje likovne edukacije važno je na svim razinama našeg djelovanja, dodala je.

- Sisak njeguje divnu tradiciju likovne pedagogije i edukacije, koju su mu u nasljeđe ostavili njegovi likovni umjetnici od Slave Striegla do Ivice Antolčića, a danas s djecom rade i mladi umjetnici, poput Marka Tadića i drugih - istaknula je Trauber.

 

Hina

 

Povezane vijesti