ORAHOVICA Krojačka radionica u Jaglacu započela s radom, naglasak na zapošljavanju osoba s invaliditetom

Zahvaljujući projektu bit će stavljen naglasak i na zapošljavanje osoba s invaliditetom kao iznimno ranjive kategorije, na jačanju svijesti lokalne i regionalne zajednice o socijalnoj ekonomiji koja se brine o najranjivijim kategorijama, rekla je predsjednica Jaglaca Đurđa Šimatović

Kolaž slika iz radionice.

 

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama 'Jaglac' krajem veljače završila je s uređenjem prostora za krojačku radionicu u okviru projekta 'Društveno poduzetništvo udruge Jaglac' te započela s radom.

- Nabavljena je oprema, a naše krojačice su oduševljene novim radnim prostorom, što im je dodatna motivacija za izradu novih proizvoda koji su vidljivi na našem Facebook profilu. Zahvaljujući projektu bit će stavljen naglasak i na zapošljavanje osoba s invaliditetom kao iznimno ranjive kategorije, na jačanju svijesti lokalne i regionalne zajednice o socijalnoj ekonomiji koja se brine o najranjivijim kategorijama i njihovom lakšem izlazu na tržište rada - rekla je predsjednica Jaglaca Đurđa Šimatović, te dodala kako će projekt poticati proizvodnu djelatnost u županiji u kojoj je tekstilna industrija deficitarna.

Ukupna vrijednost projekta je 1.025.104,66 kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Razdoblje provedbe projekta je od studenog 2021. do kolovoza 2023. godine.

 

Izvor: Grad Orahovica

 

Povezane vijesti