UOSI PRIJATELJ Projekt besplatnog prijevoza starijih osoba s područja doline Neretve

Program podrazumijeva aktivnosti besplatnog prijevoza korisnika, starijih osoba iznad 65 godina života, u svrhu zadovoljavanja potrebe za odlazak na njima važna mjesta, a koja ne mogu zadovoljiti korištenjem javnog prijevoza ili im tu uslugu ne mogu osigurati članovi obitelji

Starija žena s telefonskom slušalicom, ilustracija.

 

Stariji ste, nemoćni, izolirani, nemate prijevoz, a trebate do ljekarne, banke, bolnice...

Na sreću, Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj provodi program pod nazivom 'ZA mobilnost starijih osoba u dolini Neretve' koji ima za cilj podizanje kvalitete života starijih osoba s ciljem njihovog zadržavanja u vlastitom domu pružajući uslugu prijevoza.

Program podrazumijeva aktivnosti besplatnog prijevoza korisnika, starijih osoba iznad 65 godina života, u svrhu zadovoljavanja potrebe za odlazak na njima važna mjesta (npr. odlazak liječniku, na terapiju, u posjet rodbini, kupovinu, kao i prijevoz do zdravstvenih ustanova u Dubrovniku i Splitu), a koja ne mogu zadovoljiti korištenjem javnog prijevoza ili im tu uslugu ne mogu osigurati članovi obitelji.

Sredstva za financiranje programa su osigurana u sklopu poziva Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike za prijavu dvogodišnjih programa usmjerenih unapređenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba za 2021. i 2022. godinu kroz Prioritet 2. Osiguravanje usluga za starije osobe u zajednici - usluga prijevoza.

Za više informacija i narudžbe prijevoza javite se u ured udruge na adresi Sportska 3, Metković, putem telefona 020/680-090 ili emailom na uosi.prijatelj@gmail.com.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti