DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA Potpisani ugovori s udrugama koje brinu o najranjivijim skupinama

Riječ je o udrugama koje rade važan posao za zajednicu. Njih pet brinu o starijim osobama, a dvije udruge pomažu našim sugrađanima s teškoćama u razvoju, odnosno psihosocijalnim teškoćama i to su udruge koje svojim radom zaslužuju našu potporu, istaknuo je župan Dobroslavić

Zajednička fotografija s potpisnicima.

 

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u ponedjeljak s predstavnicima udruga Ugovore o financijskoj potpori programima udruga civilnog društva s područja Dubrovačko-neretvanske županije za 2022. godinu. Riječ je o programima Pomoć u kući starijim osobama na području Dubrovačko-neretvanske županije, Dnevni boravak za djecu s cerebralnom paralizom 'Skalin po skalin' te Dnevni boravak za osobe s psihosocijalnim teškoćama. Na potpisivanju su bile nazočne i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović te pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević.

- Dubrovačko-neretvanska županija godinama prati rad i prepoznaje značaj ovih programa. Riječ je o udrugama koje rade važan posao za zajednicu. Njih pet brinu o starijim osobama, a dvije udruge pomažu našim sugrađanima s teškoćama u razvoju, odnosno psihosocijalnim teškoćama i to su udruge koje svojim radom zaslužuju našu potporu - istaknuo je župan Dobroslavić.

Ugovori su potpisani s udrugama koje skrbe o starijim osobama i to udrugom 'Otac Ante Gabrić' koja djeluje na području Grada Metkovića, udrugom 'Dobra' koja pruža navedene usluge starijim osobama na području općina Pojezerje, Zažablje i Kula Norinska, udrugom 'Dnevni boravak, pomoć i njega u kući Ploče' koja djeluje na području Grada Ploča, udrugom 'Val' koja pruža usluge pomoći u kući starijim osobama na otoku Lastovu te udrugom 'Blage ruke' koja provodi aktivnosti iz navedenog programa na području općine Dubrovačko primorje.

Također, župan Dobroslavić potpisao je i ugovor o financiranju programa s udrugom roditelja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom 'Dva skalina' kao potporu programu 'Dnevni boravak za djecu s cerebralnom paralizom - Skalin po skalin', kao i s udrugom za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unapređenja duševnog zdravlja i kvalitete života 'Lukjernica' koja niz godina provodi program 'Dnevni boravak za psihički oboljele osobe' u okviru kojeg se provode različite individualne i grupne terapije s ciljem pomoći oboljelim osobama kao i članovima njihovih obitelj.

U ime svih udruga koje su potpisale ugovore županu je zahvalila predsjednica udruge 'Otac Ante Gabrić' Vilma Martić istaknuvši da je riječ o udrugama koje rade s ranjivim skupinama ljudi i da im kontinuirana potpora Dubrovačko-neretvanske županije puno znači.

 

Izvor: Dubrovačko-neretvanska županija

 

Povezane vijesti