UIR ZAGREBA Najava manifestacije 'Pet suza za Zlatka Bočkala'

Zlatko Bočkal, profesor psihologije, bio je dobroćudan, mudar i otvoren čovjek, uvijek spreman nesebično pomoći potrebitima. Znao je svakoga razumijeti i saslušati, nikoga nije osuđivao i za svakoga je uvijek imao poneku toplu riječ ili koristan savjet

Zlatko Bočkal

 

Nakon dvije godine organizacije online, 2022. godine će Udruga invalida rada Zagreba ponovno uživo organizirati glazbeno događanje naziva 'Pet suza za Zlatka Bočkala', koje će se održati u srijedu, 13. travnja 2022., na maloj pozornici u Parku Maksimir, na adresi Maksimirski perivoj 1, od 17,00 do 19,00 sati, uz sudjelovanje nekolicine amaterskih pjevačkih zborova.

- Tom će prigodom, na dan rođenja Zlatka Bočkala, profesora psihologije, UIR Zagreba na opisani način izraziti svoju bezvremensku zahvalnost za njegov minuli rad na mjestu predsjednika UIR Zagreba. Odabir pjevačkog koncerta kao iskaza zahvalnosti gospodinu Bočkalu nije bio upitan s obzirom na to da je gospodin Bočkal bio velik zaljubljenik u glazbu. To mu je u velikoj mjeri pomoglo kao profesoru psihologije u nastojanjima utjecanja na unutarnju stranu osobe, upravo onako kako to radi i sama glazba. Stoga je upravo koncert amaterskih pjevačkih zborova najprikladniji način da se još jednom, na dan njegova rođenja, zahvalimo gospodinu Bočkalu za sav njegov predan rad - kažu iz Udruge invalida rada Zagreba.

Zlatko Bočkal funkciju predsjednika Udruge invalida rada Zagreba vrlo je uspješno i odgovorno obavljao od 2013. godine do svoje iznenadne i puno prerane smrti 2017. godine.

- Zlatko Bočkal, profesor psihologije, bio je dobroćudan, mudar i otvoren čovjek, uvijek spreman nesebično pomoći potrebitima. Znao je svakoga razumijeti i saslušati, nikoga nije osuđivao i za svakoga je uvijek imao poneku toplu riječ ili koristan savjet. Svojom vizijom i zalaganjem učinio je mnogo za razvoj same udruge, ali i za poboljšanje položaja svakog njezinog člana. Upravo njemu u spomen i čast, Udruga invalida rada Zagreba osmislila je događanje pod nazivom 'Suza za Zlatka Bočkala' - poručuju iz UIR Zagreba.

Pokrovitelj događanja je Hrvatsko društvo skladatelja.

 

Izvor: Udruga invalida rada Zagreba

 

Povezane vijesti