SOCIJALNA UKLJUČENOST JE PREVAŽNA Predstavljen projekt 'Zajednički kroz život'

Svrha projekta je povećati socijalnu uključenost osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji kroz individualiziranu podršku i razvoj inkluzivnih socijalnih usluga na području Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Istarske županije

Projekt 'Zajednički za život'

 

Predstavljanje projekta 'Zajednički kroz život' održano je 11. travnja na Zelenom Kastvu  u okviru javne kampanje 'Život u zajednici'.

Centar za inkluziju i podršku u zajednici s partnerima Udrugom za osobe s intelektualnim oštećenjem 'Golubica' Vukovar, Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama 'Suncokret' Nova Gradiška i Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Istre od 1. svibnja 2020. do 1. svibnja 2022. provodi projekt 'Zajednički kroz život'.

Svrha projekta je povećati socijalnu uključenost osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji kroz individualiziranu podršku i razvoj inkluzivnih socijalnih usluga na području Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Istarske županije. Navedeno će se postići setom edukacija, pregledom dobre prakse, pružanjem inkluzivnih socijalnih usluga te javnom kampanjom.

Ciljane skupine projekta su s područja osam projektnih županija: 60 osoba s intelektualnim teškoćama, 40 članova obitelji i udomiteljskih obitelji te 40 stručnjaka koji rade s osobama s intelektualnim teškoćama. Ukupan proračun projekta i iznos bespovratnih sredstava je 1.487.694,26 kuna

Projekt se financira s 85 posto iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici faza 1. te s 15 posto iz proračuna Republike Hrvatske.

Izvor: DIP

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti