STUDIO VISIONARIES + VOICES Umjetnici s invaliditetom dizajnirat će poznate Bounty papirnate ručnike

Misija ove umjetničke organizacije je pružiti inkluzivan prostor koji razvija kreativne, profesionalne i obrazovne mogućnosti svojih članova

Bounty papirnati ručnici

 

Neprofitni studio 'Visionaries + Voices' iz Cincinnatija uistinu može poslužiti kao ogledni primjer učinkovite inkluzije osoba s invaliditetom u širu društvenu zajednicu. Ovaj studio, naime, podržava umjetnike s invaliditetom pružajući im svu potrebnu logistiku, a sada im je omogućio da od svojih radova zarade i solidne honorare.

Ovih je dana studio sklopio je ugovor s poznatim brendom Bounty čije će papirnate ručnike dizajnirati upravo umjetnici s invaliditetom.

Kad su predstavnici Bountyjevog dizajnerskog tima posjetili 'Visionaries + Voices' studio tijekom jednog umjetničkog sata bili su impresionirani, nazvavši različite radove 'neotkrivenim blagom'. Posjet je na kraju doveo do kreativnog partnerstva s 'Visionaries + Voices' umjetnicima odabranim da predstavljaju brend Bounty. Projekt je postao poznat kao Bounty Prints Inclusive Artist Project Collection.

Čelni ljudi studija rekli su da je ostvarenje sna imati radove njihovih umjetnika na proizvodu koji će se naći u trgovinama diljem zemlje.

'Visionaries + Voices', osnovan 2003. godine, organizira izložbe, pruža studijski prostor i potrepštine te daje svu drugu podršku za više od 125 umjetnika s invaliditetom.

Misija ove umjetničke organizacije je pružiti inkluzivan prostor koji razvija kreativne, profesionalne i obrazovne mogućnosti svojih članova. Sada će osam 'Visionaries + Voices' umjetnika imati svoje radove na Bounty papirnatim ručnicima.

 

Mladen Kristić

 

Povezane vijesti