Održana druga javna kampanja i završna konferencija projekta 'Program integracije slijepih osoba u društvo'

Cilj projekta je povećati uključenost slijepih osoba u društvo širenjem i unapređenjem kvalitete socijalnih usluga u zajednici. Provedene projektne aktivnosti usmjerene su, osim na slijepe osobe, i na članove njihovih obitelji te stručnjake koji svakodnevno rade sa slijepim osobama

Prizor s konferencije.

 

Županijska udruga slijepih Split, u suradnji s Institutom perspektiva ekonomije Mediterana, dana 29. travnja u prostorijama Udruge održala je javnu kampanju i završnu konferenciju projekta 'Program integracije slijepih osoba u društvo'. Projekt je razvijen u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je povećati uključenost slijepih osoba u društvo širenjem i unapređenjem kvalitete socijalnih usluga u zajednici. Provedene projektne aktivnosti usmjerene su, osim na slijepe osobe, i na članove njihovih obitelji te stručnjake koji svakodnevno rade sa slijepim osobama, ali i na širu javnost.

Prizor s konferencije.Ivan Tokić, predsjednik Županijske udruge slijepih Split ustvrdio je kako zahvaljujući ovome projektu slijepim osobama omogućena je prilika za optimalno uključivanje u društvo i značajno smanjenje diskriminacije. Naglasio je, kako su u okviru projekta provedene aktivnosti poput stjecanja znanja informatičkog opismenjavanja, aktivnog provođenja slobodnog vremena te razne sportske i kulturne aktivnosti, a sve kako bi se unaprijedilo stjecanje socijalnih vještina za svakodnevnu komunikaciju. Spomenute aktivnosti provedene su, osim u Splitsko-dalmatinskoj županiji, i u Ličko-senjskoj, Krapinsko-zagorskoj, Vukovarsko-srijemskoj te Karlovačkoj županiji.

Na samom kraju događanja, naglasio je kako je zahvaljujući provedbi ovoga projekta unaprijeđeno znanje, kao i vještine stručnjaka koji rade sa slijepim osobama te time i ojačana empatija, čime će se povećati kapaciteti za širenje i pružanje socijalnih usluga i po završetku provedbe projekta.

 

Izvor: Županijska udruga slijepih Split

 

Povezane vijesti