UIR ZAGREBA Sportski memorijal Marije Topić, heroine invalida rada

Nadamo se da će i ovogodišnji natjecatelji u sportsko-rekreacijskom dijelu Memorijala u sebi pronaći dio njene životne snage i polučiti dobre rezultate, izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba

Marija Topić

 

- Ponosni smo što nakon dvije godine ponovno imamo priliku organizirati 9. Memorijal Marije Topić, uz druženje uživo i sportsko-rekreacijska natjecanja invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom, u okviru RŠC Jaruna, na otoku Trešnjevka, prostoru koji je Grad Zagreb namijenio i uredio za susrete i druženja osoba s invaliditetom - najavljuju iz Udruge invalida rada Zagreb

Marija Topić bila je višegodišnja i višestruko zaslužna predsjednica Udruge invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) koja će biti upamćena, kako po rezultatima rada za vrijeme svojih mandata, tako i po gorljivosti kojom je zastupala prava invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom. Ona, naime, nije prezala niti pred jednom preprekom i svaku je osobu s invaliditetom mogla, iz vlastita primjera, podučiti o neslućenim dometima njihove unutarnje snage. Stoga nam je vrlo drago da će sudionici Memorijala ponovno, nakon dvije godine, moći okušati svoju snagu, preciznost i spretnost u četiri aktivnosti – nabaci krug, stolni tenis, pikado i viseća kuglana, dok će moždane vijuge moći zagrijati igrajući šah i belot.

- 9. Memorijal Marije Topić je još jedna prilika da, nakon dvije godine bez takve vrste okupljanja, iskažemo zahvalnost gospođi Mariji Topić na svoj snazi kojom nas je okupljala, snažila i držala zajedno! Svojim nam je primjerom nebrojeno mnogo puta pokazala koliko su visoki dometi snažna i nesalomljiva ljudska duha. Nadamo se da će i ovogodišnji natjecatelji u sportsko-rekreacijskom dijelu Memorijala u sebi pronaći dio njene životne snage i polučiti dobre rezultate – izjavila je tom prilikom Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

UIR Zagreba na području grada Zagreba i Zagrebačke županije djeluje više od pola stoljeća i, zahvaljujući svom anaganžmanu za poboljšanje statusa i prava invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom, za očuvanje njihova unutarnjeg i vanjskog zdravlja, danas broji oko 7.200 članova, odnosno 32 posto ukupnog broja invalida rada s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Joško Matić