DVIJE MAME Neprofitna cvjećarnica za osobe s intelektualnim teškoćama

Njihova je misija osigurati smisleno zapošljavanje za osobe s intelektualnim teškoćama, u cvjećarnici koja prodaje lijepo cvijeće, a dobru vibraciju nudi besplatno

Cvjećarnica, intelektualne teškoće

 

Vesele su to i talentirane žene, pune duha i poletne, a zovu se Elaine Scott i Colleen Brennan, suvlasnice Kati Mac Floral Designs, neprofitne cvjećarnice u West Chesteru.

Umjesto da traže prikladne muževe i troše potpetice u trgovačkim centrima, ove su dvije dame odlučile imati smisleniji život - pomagati ljudima u potrebi, među ostalim i osobama s intelektualnim teškoćama. Misija, svrha ili cilj? Koja je razlika osim u pojmovima, pitaju se Elaine i Colleen. Bitne su osobe s intelektualnim teškoćama, sve ostalo odnosi se na birokraciju i - bljak - političku korektnost.

Njihova je misija osigurati smisleno zapošljavanje za osobe s intelektualnim teškoćama, u cvjećarnici koja prodaje lijepo cvijeće, a dobru vibraciju nudi besplatno.

- Stvarno smo ponosni na činjenicu da više od 50 posto naših zaposlenika imaju intelektualne teškoće - rekla je Colleen Brennan.

- Tako se oduševim kada vidim uspjeh nekoga tko nije bio toliko siguran u cvjetni biznis i odjednom jedva čekaju da se ujutro obuku i krenu na posao - kaže Elaine Scott.

Njih dvije, Colleen i Elaine, mame su tinejdžera s kognitivnim teškoćama, a kroz posao u cvjećarnici svojoj su djeci dale lijepu nit koja povezuje one koji imaju ili nemaju invaliditet.

 

Mladen Kristić

 

Povezane vijesti