Udruga slijepih Međimurske županije organizirala izlet u nacionalni park 'Plitvička jezera'

Izlet je uključio kombinaciju aktivnosti upoznavanja s prirodnim znamenitostima, rekreativni aspekt, druženje i socijalizaciju

Zajednička fotografija na Plitvicama.

 

U subotu, 21. svibnja 2022. godine, četrdesetak osoba, članovi udruge s volonterskom pratnjom, u ranim jutarnjim satima uputilo se na cjelodnevni izlet. U četverosatnom obilasku razgledali su najveći, najstariji i najposjećeniji hrvatski nacionalni park, odnosno njegova četiri jezera.

Izlet je uključio kombinaciju aktivnosti upoznavanja s prirodnim znamenitostima, rekreativni aspekt, druženje i socijalizaciju.

- Unatoč kontinuiranom radu na senzibilizaciji javnosti još uvijek se javlja nerazumijevanje i skepticizam okoline oko mogućnosti slijepih osoba. Uistinu postoji nedostatak aktivnosti u kojima one mogu sudjelovati, zbog nedostatka prilagodbe objekata i opreme, međutim uz pratnju videće osobe u potpunosti se mogu uputiti u savladavanje ovakvih 'izazova', koji se na kraju pokažu kao prekrasno iskustvo na kojima i slijepe osobe mogu ravnopravno sudjelovati. Također, boravak u prirodi ima pozitivne učinke na psihofizičko zdravlje svake osobe pa tako i slijepih osoba koje provode veći dio vremena u svojim kućama - kazali su iz Udruge slijepih Međimurske županije.

Ova aktivnost dio je projekta 'Odiseja Bijelog štapa', a sufinanciraju je: Međimurske vode te Općine i Gradovi s područja Međimurske županije.

 

Izvor: Udruga slijepih Međimurske županije

 

Povezane vijesti