Na plažama Dubrovačko-neretvanske županije postavljeni lifteri za osobe s invaliditetom

Lifteri se postavljaju u suradnji s jedinicama lokalne samouprave u namjeri da se osobama s invaliditetom i teško pokretljivim osobama omogući lakši pristup moru

Lifter.

 

Dubrovačko-neretvanska županija, u sklopu projekta MIMOSA, postavila je liftere za osobe s invaliditetom u Orebiću, Moluntu i Srebrenome.

Lifteri se postavljaju u suradnji s jedinicama lokalne samouprave u namjeri da se osobama s invaliditetom i teško pokretljivim osobama omogući lakši pristup moru.

Ukupna vrijednost triju liftera postavljenih na području općina Orebić, Konavle i Župa Dubrovačka je 300 tisuća kuna.

U sklopu europskog projekta MIMOSA, početkom godine dva liftera postavljena su na području Općine Dubrovačko primorje te Grada Korčule.

Projekt MIMOSA provodi se u sklopu programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska, a njegov je osnovni cilj poboljšanje kvalitete, sigurnosti i ekološke održivosti prijevoznih usluga u obalnom prometu promicanjem multimodalnosti i povezivanjem više oblika prometa u području provedbe programa, ali i podizanje svijesti građana i turista o suvremenim i ekološki prihvatljivim rješenjima.

Dubrovačko-neretvanska županija za realizaciju projektnih aktivnosti raspolaže s 369.735,00 €, a projektne aktivnosti će se realizirati do kraja 2022. godine. U sklopu projekta u izradi je i web stranica za cikloturizam na području županije. U tijeku su i radovi na uređenju ciklo pointa (središta) u Popovićima koje će biti opremljeno opremom za bicikliste te se instalira 19 bike servis setova i 20 novih parking stalaka za bicikle na 19 lokacija Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Izvor: Dubrovačko-neretvanska županija

 

Povezane vijesti