MS TIM Hrvatska pokreće Aplikaciju za multiplu sklerozu na europskom tlu

Cilj razvoja aplikacije je olakšanje svakodnevnog života nas oboljelih. Aplikacija će nas podsjećati na uzimanje terapije, kontrole kod liječnika, a, što je posebno značajno, imat ćemo mogućnost čuvanja svoje medicinske dokumentacije digitalno na jednom mjestu

Vizual aplikacije.

 

U šestoj godini djelovanja MS TIM Hrvatska zahvaljujući donacijama i sponzorima pokreće Aplikaciju za multiplu sklerozu.

Mobilna aplikacija za oboljele od multiple skleroze na hrvatskom i engleskom jeziku, prva je takva na europskom području. Aplikacija se razvija u suradnji s Lloyds digital, višestruko nagrađivanom tvrtkom s uredom u istarskom Labinu. Agencija je specijalizirana za razvoj digitalnih proizvoda - mobilnih aplikacija, prilagođenih softverskih rješenja i web trgovina. U posljednjih osam godina uspješno su dostavili više od 200 projekata u 15 zemalja diljem svijeta.

- Cilj razvoja aplikacije je olakšanje svakodnevnog života nas oboljelih. Aplikacija će nas podsjećati na uzimanje terapije, kontrole kod liječnika, a, što je posebno značajno, imat ćemo mogućnost čuvanja svoje medicinske dokumentacije digitalno na jednom mjestu. Vrlo je važan i dnevnik, odnosno praćenje stanja oboljelih koje će nam omogućiti lakše prepoznavanje relapsa. Dnevnik u koji svakodnevno možemo unositi svoje stanje ili po potrebi možemo i mailati neurologa i prepoznati pogoršanje bolesti na vrijeme, što je iznimno važno, kao i praćenje učinkovitosti terapija, ali i nuspojava - istaknula je Mirjam Jukić, predsjednica udruge.

Život s multiplom sklerozom može biti izazovan. Aplikacija bi trebala bitno olakšati svakodnevni život oboljelih. Navodimo neke od njezinih korisnih značajki:

- dnevni podsjetnik na uzimanje terapije;

- podsjetnik na kontrole kod liječnika;

- mogućnost kreiranja check-liste sa stvarima koje treba ponijeti na pregled;

- dnevnik, odnosno praćenje stanja oboljelih koje omogućava lakše prepoznavanje relapsa. Korisnik može svakodnevno unositi stanje u dnevnik, što olakšava praćenje učinkovitosti terapija i potencijalnih nuspojava;

- edukativni sadržaj o bolesti i nutricionističkim preporukama.

Svi podaci koje korisnici upisuju bit će u osobne svrhe, i jedino će pacijent imati uvid u njih. Aplikacija će biti besplatna te dostupna na Android i iOS mobilnim sustavima, na hrvatskom i engleskom jeziku.

Jedno od načela po kojima tvrtka posluje je da korisničko iskustvo digitalnog proizvoda mora biti integrirano s cijelim putovanjem korisnika i brend identitetom.

Kroz radionicu s udrugom MS TIM podigli su svijest o ovoj bolesti, i veseli ih što će svojim tehnološkim rješenjem dobiti priliku pomoći oboljelima da se lakše nose sa svakodnevnim aktivnostima. Funkcionalnosti aplikacije prilično su kompleksne, a vjeruju da će kroz strateški tehnološki pristup razviti aplikaciju koja će prije svega biti izrazito korisna.

 

Izvor: MS TIM