SOIH osuđuje nasilje nad Vesnom Škulić i traži rigoroznu kaznu za počiniteljicu

Kao i brojni slučajevi nasilja koji su se samo u ovoj godini dogodili u Republici Hrvatskoj, i ovaj zaslužuje najstrožu kaznu koja zasigurno neće biti dovoljna ukoliko svi građani ne shvate da se nasilje ne događa nekom drugom, poručili su

Stop nasilju nad ženama s invaliditetom, vizual.

 

Povodom šokantnog čina nasilja nad bivšom saborskom zastupnicom i ženom s invaliditetom Vesnom Škulić, Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH, a posebice njezin ustrojbeni oblik SOIH - Mreže žena s invaliditetom, izražavaju osudu, zahtijevaju hitno postupanje i rigoroznu kaznu za počiniteljicu nasilja.

'SOIH - Mreža žena s invaliditetom, u nevjerici da je moguć tako drastičan čin nad ženom s invaliditetom, pruža punu podršku Vesni Škulić i osuđuje počinjeno nasilje. Od početka svoga djelovanja 2001. godine Mreža se zalaže za nultu toleranciju na nasilje, a posebice se to zahtjeva od svih osoba, bilo članova obitelji, profesionalnih pomagača, osobnih asistenata, pružatelja pomoći u kući kao i drugih građana.

SOIH je utemeljitelj usluge osobne asistencije i provoditelj edukacije voditelja, korisnika usluge osobnih asistenata i osobnih asistenata. U ovom slučaju ne radi se o pomoći koja se pruža kroz projekt financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike nego se radi o privatnom angažmanu.

Kao i brojni slučajevi nasilja koji su se samo u ovoj godini dogodili u Republici Hrvatskoj, i ovaj zaslužuje najstrožu kaznu koja zasigurno neće biti dovoljna ukoliko svi građani ne shvate da se nasilje ne događa nekom drugom i ne poduzmu aktivnosti da ga spriječe, ne samo kad se događa, već i pri sumnji na nasilje.

Suosjećajući s Vesnom citiramo sintagmu SOIH - Mreže žena s invaliditetom - Nasilje je smrt duše', poručili su u priopćenju.

 

Izvor: SOIH

 

Povezane vijesti