U petak se pridružite konferenciji projekta Zaposli se znanjem II 'I ja sam tu!'

Cilj konferencije i ovog događanja je stvaranje prostora u kojem svi dionici mogu razmijeniti iskustva te zajedno pridonijeti zapošljavanju osoba s invaliditetom u Hrvatskoj

Zajednička fotografija.

 

U petak, 24. lipnja 2022. godine s početkom u 12.30 sati u Centru M.A.R.E., Rovinj, Luigija Montija 2, u organizaciji Učilišta Magistra iz Zagreba, održat će se početna konferencija projekta 'Zaposli se znanjem II' koja je ujedno i ciljano događanje za podizanje svijesti šire javnosti o mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom u turističko ugostiteljskom sektoru.

Konferenciju će otvoriti zamjenik gradonačelnika grada Rovinja Davor Modrušan te predsjednica HGK Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić. Prvi dio konferencije, osim predstavljanja glavnih ciljeva projekta, bit će posvećen primjerima dobre prakse u zapošljavanju i integraciji osoba s invaliditetom u tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.

- Cilj konferencije i ovog događanja je stvaranje prostora u kojem svi dionici mogu razmijeniti iskustva te zajedno pridonijeti zapošljavanju osoba s invaliditetom u Hrvatskoj. Velika većina osoba bez invaliditeta nema razumijevanja za osobe s invaliditetom, niti su upoznati s raznim infrastrukturnim i sustavim preprekama s kojima se OSI susreću svakodnevno. Nadamo se da će aktivnosti koje provodimo kroz projekt omogućiti barem male pomake u osvještavanju šire javnosti i poslodavaca te olakšati ulazak na tržište rada zainteresiranim i motiviranim osobama s invaliditetom - izjavila je Kristina Turudić Leko, voditeljica projekta iz Učilišta Magistra.

U drugom dijelu konferencije bit će organizirano posebno događanje za sve prisutne pod nazivom 'I ja sam tu!', tijekom kojeg će se zainteresirani sudionici moći međusobno upoznati i razmijeniti iskustva i informacije o potrebama pri zapošljavanju.

- Smatramo da će upoznavanje poslodavaca uživo biti osobito korisno za naše drage goste na događanju, maturante škole Slava Raškaj, koji su završili školovanje i spremni su za uključivanje u tržište rada - dodala je Ivančica Devčić, stručnjakinja za rad s osobama s invaliditetom iz Učilišta Magistra.

Ovim putem pozivaju sve zainteresirane poslodavce, osobe s invaliditetom i zainteresirane pojedince da dođu na konferenciju i svojim prisustvom aktivno pruže podršku osobama s invaliditetom koje pristupaju tržištu rada.

Učilište Magistra iz Zagreba razvilo je projekt 'Zaposli se znanjem II' kao nastavak provedenog projekta 'Zaposli se znanjem', koji je u 2021. godini bio odabran kao 'Success story from Croatia' od strane Europske unije te je nominiran od strane Ministarstva turizma za 'Regiostars Award' nagradu EU.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Ukupna vrijednost projekta je 2.168.253,36 kuna, 85 posto ukupnih prihvatljivih troškova osigurano je temeljem OPULJP iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF), dok je 15 posto osigurano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Na konferenciju se možete prijaviti ovdje.

 

Izvor: Učilište Magistra

 

Povezane vijesti