'S vjetrom kroz tišinu' od Opatije do Cresa

Izuzetno je važno raditi na uključivanju osoba s invaliditetom u život zajednice. Zahvaljujem organizatorima i Jedriličarskom klubu Opatija koji je pružio potrebnu podršku te naglašavam da će i Grad Opatija uvijek rado podržati ovakve projekte, kazala je zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić

Prizor s događaja.

 

'S vjetrom kroz tišinu' jedinstveni je projekt jedriličarskog druženja za gluhe i nagluhe osobe koji je svoj put započeo prije 20 godina. Idejni začetnici projekta su Damir Herega iz Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije i Slobodan Banašin iz Udruge skipera Jadrana.

Projekt jedriličarskog druženja tijekom godina bio je organiziran u uvali Čikat na Lošinju, u Nerezinama, u Kraljevici, a od 2021. godine okupljanje sudionika je u Opatiji te se jedri do Cresa.

Projekt je usmjeren osobama s invaliditetom kao korisnicima aktivnosti te potiče umrežavanje raznih dionika, počevši od organizacija koje rade s osobama s invaliditetom, raznih klubova koji se bave aktivnostima u, na i oko mora do lokalne zajednice.

Uz potporu opatijskog Jedriličarskog kluba, organizatori i sudionici regate odjedrili su iz Opatije. Prigodnim ih je riječima pozdravila i zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.

- Želim Vam ugodan put i dobar vjetar na regati, kao i lijepo druženje. Izuzetno je važno raditi na uključivanju osoba s invaliditetom u život zajednice. Zahvaljujem organizatorima i Jedriličarskom klubu Opatija koji je pružio potrebnu podršku te naglašavam da će i Grad Opatija uvijek rado podržati ovakve projekte koji su u naš grad uvijek dobro došli - kazala je Đukić.

 

Izvor: Grad Opatija

 

Povezane vijesti