POŽEGA Udruga osoba s invaliditetom održala završnu konferenciju projekta osobne asistencije

Ovim projektom udruga je osigurala osobne asistente za 26 korisnika - osoba s najtežim stupnjem i vrstom invaliditeta te im je tako pružena mogućnost unapređenja kvalitete življenje, socijalnog uključivanja u zajednicu te je spriječena institucionalizacija

Korisnik i asistentica, ilustracija.

 

Udruga osoba s invaliditetom grada Požege i Požeško-slavonske županije organizirala je završnu konferenciju projekta Usluga osobne asistencije - faza III. Cilj ovoga projekta je osiguranje asistenata osobama s invaliditetom.

Ovim projektom udruga je osigurala osobne asistente za 26 korisnika - osoba s najtežim stupnjem i vrstom invaliditeta te im je tako pružena mogućnost unapređenja kvalitete življenje, socijalnog uključivanja u zajednicu te sprečavanje institucionalizacije. Voditelj i koordinator na projektu je Tomislav Škoda, dok je Maja Ćelić administratorica.

Završna konferencija započela je pozdravnim govorom predsjednice udruge Jelosavke Jakovljević, koja je izrazila dobrodošlicu svim gostima, od predstavnika Županije Ferdinandu Trohi, predstavnicima srodnih udruga grada Požege - Društvo multiple skleroze Požega, Udruga gluhih i nagluhih osoba, Udruga slijepih i slabovidnih osoba kao i vjernim medijskim djelatnicima (Jelenko Topić i Vladimir Protić) koji redovito podržavaju i prate rad udruge, te korisnicima usluge osobne asistencije i njihovim osobnim asistentima.

Na konferenciju se odazvalo 50-ak sudionika.

- Sretni smo što su u istoj sudjelovali u velikom broju upravo oni kojima je ovaj projekt i namijenjen, naši članovi  osobe s invaliditetom s članovima svojih obitelji te naravno njihovi osobni asistenti. Ako njih pitamo, onda ovaj projekt ima neprocjenjivu vrijednost što su upravo posvjedočili po završetku predstavljanja Projekta kojeg je voditelj Tomislav Škoda odlično prikazao i slikom i rječju.

Upravo ono što je Tomislav progovarao predstavljajući etape razvoja i napretka ovog projekta, sami korisnici su itekako potvrdili izražavajući veliko zadovoljstvo s onim što oni dobiju kroz uslugu osobne asistencije, ali i još više apel kako ovaj projekt ne smije imati prekid nego treba postati i ostati dio njihove svakodnevice, a odgovorni način djelovanja i odnosa cijele društvene zajednice prema njima kao najslabijoj karici društva - kazali su iz udruge.

Po završetku službenog dijela konferencija je nastavljena u druženju za zajedničkim stolom i ugodnom razgovoru svih sudionika.

 

Fotografija: Požeška kronika

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti