Članovi Udruge za sindrom Down Međimurske županije uspješno odradili stručnu praksu u Gradu Čakovcu

Svojom iskrenošću i optimizmom razveselili su ekipu Grada, naučili nešto novo te dosad usvojeno u srednjoj školi prenijeli u praksu. Na tome im je čestitala i zahvalila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini

 

Učenici Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Karlo Košir i Lana Furdi uspješno su završili prvi razred, a ujedno i oduševili ekipu prilikom obavljanja svoje stručne prakse.

Naime, inače i članovi Udruge za sindrom down Međimurske županije svoju su stručnu praksu odlučili dva tjedna obavljati u Gradskoj upravi Grada Čakovca i pokazali svo znanje iz ETŠ-a.

Svojom iskrenošću i optimizmom razveselili su ekipu Grada, naučili nešto novo te dosad usvojeno u srednjoj školi prenijeli u praksu. Na tome im je čestitala i zahvalila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te s njima porazgovarala o obvezama u školi, intenciji da se ponovo vrate u Gradsku upravu i planovima za ljeto.

Udruga za sindrom Down Međimurske županije osnovana je 2004. god sa sjedištem u Čakovcu, inicijativom roditelja čija djeca imaju sindrom Down.

Prilikom osnivanja udruge bilo je svega 10-ero djece, no svake godine broj  učlanjene djece u udrugu raste. To su djeca iz Međimurske i Varaždinske županije. Članovi udruge sudjeluju u mnogobrojnim terapijama. Isto tako, nekoliko puta godišnje provode se i zajednička druženja sa obitelji na otvorenom.

 

Izvor: Grad Čakovec/Anita Blažinović