PRIJAVE U TIJEKU Postani natjecatelj u Drugom nacionalno-međunarodnom gastro natjecanju 'Amorova žlica'

Za velik broj osoba s invaliditetom prošlogodišnje uključivanje u projekt bio je osobni poticaj, motivacija i snaga koji su izostali tijekom niza godina, na putu prema uključivanju u svijet rada. Projektom je predviđeno stjecanje i usavršavanje praktičnih znanja te upoznavanje s očekivanim ponašanjima, postupcima te načinima rada u turističko- ugostiteljskom okruženju

 

Gastro natjecanje 'Amorova žličica' - za društvo jednakosti u organizaciji Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja namijenjeno je osobama s invaliditetom, a i ove godine ga provode u suradnji s hrvatskom provincijom sv. Jeronima franjevaca konventualaca.

Natjecanje će se održati od rujna do kraja listopada u nekoliko gradova (Sisak, Vinkovci, Novi Marof, Pula, Šibenik, Split, Livno, Zagreb).

Natjecanje se održava u dvije kategorije - Kuhanje i Priprema koktela i posluživanje pred gostom.

Stručni žiri bodovat će urednost, način serviranja hrane, natjecateljski duh, govorne vještine, način ophođenja prema gostu i snalažljivost (ovisno o kategoriji za koju se natjecatelj prijavljuje).

- Sa željom da ove godine dođemo  do što većeg broja natjecatelja koji su  u mogućnosti pripremiti se za natjecanje prema uputama, kako bi zajedničkim snagama poradili na njihovoj vidljivosti, socijalnim kontaktima, globalnom širenju svijesti građanstvu, vladajućima i mogućim budućim poslodavcima o njihovim sposobnostima, nužnosti adekvatne edukacije s ciljem poticanja na stvaranje društva jednakosti, proslijedite ovaj poziv institucijama koje se bave ciljnom skupinom ljudi bez obzira na vrstu invaliditeta – pozvali su organizatori.

Podsjetimo kako je ovaj nacionalni projekt iznimno važan jer izravno pomaže mobilizaciji osoba s invaliditetom, te približava javnosti njihove mogućnosti. Za velik broj osoba s invaliditetom prošlogodišnje uključivanje u projekt bio je osobni poticaj, motivacija i snaga koji su izostali tijekom niza godina, na putu prema uključivanju u svijet rada. Projektom je predviđeno stjecanje i usavršavanje praktičnih znanja te upoznavanje s očekivanim ponašanjima, postupcima te načinima rada u turističko- ugostiteljskom okruženju.

Prijave su otvorene od početka svibnja, a sve o uvjetima natjecanja doznajte ovdje, na mail: udrugaunuo@gmail.com, ili na broj telefona 091 600 3076.

Kuhajte, mućkajte, upoznajte nove ljude i družite se!

 

Tekst: Anita Blažinović