Sućut predsjednika Vlade u povodu smrti dr. Zorislava Bobuša

Izrazi sućuti u povodu smrti dr. Zorislava Bobuša, predsjednika Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH, obitelji i najbližim suradnicima dolaze sa svih strana, a objavili su ih na svojim službenim stranicama i neke institucije

 

Na web stranici predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković također je uputio izraze sućuti, koje donosimo u cijelosti:

"S velikom tugom i žaljenjem primio sam vijest o preranoj smrti gospodina Zorislava Bobuša.

Odlaskom dr. Bobuša izgubili smo velikog čovjeka i humanista koji je svoj cijeli radni vijek posvetio osobama s invaliditetom te unaprjeđivanju njihovog položaja u hrvatskom društvu.

 

Svoje znanje i stručnost utkao je u brojne projekte kojima je cilj bio promicanje prava i sloboda osoba s invaliditetom.

Njegovo neumorno, predano i nesebično zalaganje bilo je inspiracija svima s kojima je radio na uključivanju osoba s invaliditetom u našu zajednicu i očuvanju njihova digniteta. O njegovom plodonosnom i humanitarnom radu svjedoče brojne nagrade i priznanja.

Drago mi je da sam poznavao gospodina Bobuša. Nedostajat će mnogima koji su surađivali s njim i dijelili ostvarivanje vizije Hrvatske kao društva jednakih mogućnosti.

U ovim teškim trenucima primite izraze iskrene sućuti i poštovanja uime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno."

Otišla je još jedna zvijezda vodilja u pokretu osoba s invaliditetom, koja se potrošila dajući sebe za druge. Ostavila je neizbrisiv trag u srcima mnogim, gdje će ostati trajno u sjećanju, ljubavi i poštovanju, ponajviše zbog životne empatije prema onima najslabijima te zbog hrabrosti istupa pred cijelim društvom kada je trebalo kako bi im se pomoglo na životnom putu.

 

Klaudija Klanjčić