U Splitu održan prijem za osvajače olimpijskih medalja na Ljetnim Olimpijskim igrama gluhih

Drago mi je da se viđamo često i da ste ovako produktivni, vaš fantastični uspjeh je promocija sporta, našeg grada i Hrvatske, kazao je gradonačelnik Puljak i najavio da će se  brončane ploče s imenima splitskih paraolimpijaca i gluhih sportaša, osvajača medalja na Paraolimpijskim igrama i Olimpijskim igrama gluhih, naći na Zapadnoj obali nakon što se na sjednici Gradskog vijeća osiguraju sredstva

 

Čestitke splitskim olimpijskim sportašicama i sportašima na osvojenim medaljama na Ljetnim Olimpijskim igrama gluhih, održanim u brazilskom Caxias do Sul , uputio je u četvrtak gradonačelnik Ivica Puljak na prijemu u Gradskoj upravi.

-Drago mi je da se viđamo često i da ste ovako produktivni, vaš fantastični uspjeh je promocija sporta, našeg grada i Hrvatske.- kazao je gradonačelnik Puljak i najavio da će se  brončane ploče s imenima splitskih paraolimpijaca i gluhih sportaša, osvajača medalja na Paraolimpijskim igrama i Olimpijskim igrama gluhih, naći na Zapadnoj obali nakon što se na sjednici Gradskog vijeća osiguraju sredstva.

Na današnjem prijemu u Gradskoj upravi bili su predstavnici Hrvatske rukometne reprezentacije gluhih Pero Jukić, Ilija i Mateo Perak, Patrik Radić, Marjan Turković i Oliver Lušić koji su na OI u Brazilu  osvojili zlatnu medalju što im je peto zlatno olimpijsko odličje. Muška rukometna reprezentacija jedna je od naših najtrofejnijih momčadi, ovo im je 17. medalja na velikim natjecanjima. S ovim zlatom imaju osam olimpijskih odličja, sedam europskih i dvije svjetske medalje, obje zlatne. Prijemu su nazočile i taekwondoistice  Petra Goleš koja je s nepunih 18 godina osvojila svoje prvo srebrno odličje i Matea Kolovrat s osvojenom zlatnom medaljom na OI u Brazilu što je njena peta velika medalja i čak četvrto zlato. Obje olimpijke su članice Splitskog sportskog saveza gluhih, a unatoč oštećenju sluha su se razvijale u vrhunske sportašice zahvaljujući upornosti i podršci njihova trenera Veljka Laura Šiše.

Predsjednik Hrvatskog kluba gluhih olimpijaca i vođa puta za OIG Brazil, Marijo Lušić se na današnjem prijemu u Banovini obratio emotivnim riječima zahvale i podsjetio na to koliko je sport važan gluhim osobama koji da bi opstali u sportu uvijek moraju dati puno više od zdravih sportaša.

 

Izvor: Grad Split