GRAD KNIN Izgradit će se zip-line sustav do Tvrđave koji će moći koristiti i osobe s invaliditetom

Radi se o projektu izgradnje zip-line sustava i osiguravanja pristupačnosti za osobe s invaliditetom kojim će se postaviti za Knin vrlo značajnu zip-line instalaciju kojom će se povezati kninsku Tvrđavu sa Sportsko-rekreativnom zonom Marunuša

Zip-line, Knin

 

Gradonačelnik Knina, Marijo Ćaćić, na svojem se Facebook profilu pohvalio kako je Gradu Kninu odobren posljednji projekt iz Intervencijskog plana Grada Knina, ukupne vrijednosti 2,7 milijuna kuna, od čega bespovratni dio čini nešto manje od 2,3 milijuna kuna.

Radi se o projektu izgradnje zip-line sustava i osiguravanja pristupačnosti za osobe s invaliditetom, kojim će se postaviti, za Knin, vrlo značajnu zip-line instalaciju kojom će se povezati kninsku Tvrđavu sa Sportsko-rekreativnom zonom Marunuša.

Bitno je naglasiti da će to biti prvi zip-line sustav u Hrvatskoj kojeg će moći koristiti i osobe s invaliditetom.

Dokumentaciju za izgradnju zip-line sustava i osiguravanje pristupačnosti za osobe s invaliditetom izradit će Zajednica ponuditelja koju čine PRO STUDIO d.o.o. iz Viškova, Ekonomski fakultet u Rijeci i iAudit d.o.o. iz Rijeke.

Ovaj projekt je dio Intervencijskog plana Grada Knina čiji je cilj održiva fizička, socijalna i gospodarska regeneracija područja grada Knina s ciljem smanjenja socijalnih nejednakosti, isključenosti i siromaštva.

 

Anita Blažinović

 

 

Povezane vijesti