UIR ZAGREBA Svomu je članstvu najbrojnija udruga osoba s invaliditetom pripremila zanimljive programe

Program 'Mobilni tim' sufinanciran je u okviru Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga iz područja socijalnog i humanitarnog značenja za unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom iz proračuna Grada Zagreba

Osoba s invaliditetom

Ilustracija

U Udruzi invalida rada Zagreba i dalje se radi punom parom, unatoč aktualnim godišnjim odmorima.

Stoga Udruga podsjeća svoje članove da i u 2022. godini nastavlja s provedbom programa 'Mobilni tim'.

- Program je sufinanciran u okviru Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga iz područja socijalnog i humanitarnog značenja za unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom iz proračuna Grada Zagreba, koji je raspisao Grad Zagreb. Mobilni tim čine mag. prava, viša medicinska sestra, kineziolozi i volonteri. Aktivnosti tima provode se kroz pružanje pravne, socijalne i preventivno medicinske pomoci, zatim kroz informiranje o aktualnostima vezanima uz rad UIR Zagreba ili problematiku osoba s invaliditetom, kroz osmišljavanje adekvatnih vježbi te nabavu potrebnih lijekova, živežnih namirnica, kućnih potrepština i slično, kao i pružanje svakog drugog oblika pomoći ili podrške koja se članu u konkretnom slučaju može pružiti – pojašnjeno je.

Ako ste preživjeli moždani udar, traumu glave – lubanje i drugih dijelova tijela, možete se javiti u sklopu radne terapije kod Anite ili Stanka na telefon broj: 01/4876294, putem emaila: anita@uir-zagreb.hr i stanko@uir-zagreb.hr, ili osobno u prostorijama UIR Zagreba radi dogovora za termin kod volontera UIR Zagreba Marka Grgića, radnog terapeuta, koji pruža terapije miofascijalne žarišne točke - bolna mjesta na mišiću nastale kao posljedice navedenog.

Za razbibrigu, Udruga je organizirala od 1. kolovoza osmi sportsko-rekreacijski kviz, na koji se možete uključiti klikom na poveznicu: https://forms.gle/w3zJDxUy2aDN8UDe8. Najbrže tri osobe koje na sva pitanja odgovore točno osvojit će prigodnu nagradu. Za osvajanje nagrade će se, od svih pristiglih odgovora jedne osobe s istom e-adresom ili istim imenom i prezimenom, priznati samo prvi registriran odgovor. Više informacija i dobitnike dosadašnjih kvizova možete pogledati na poveznicu: https://www.uir-zagreb.hr/udruga-5/ostale-aktivnosti/stimulacijske-aktivnosti/221-kviz.

Ujedno, Udruga je podijelila sljedeće informacije:

- želite li provjeriti sunčani potencijal svog krova i koliko možete uštedjeti instaliranjem panela i u kojem roku, od sada možete putem Energetskog info centra Grada Zagreba. Platformu za lakši prelazak na sunčevu energiju provjerite putem poveznice: eic.zagreb.hr/solarnaMapaZagreb. Na platformi možete pronaći svoju zgradu i vidjeti kolika je površina krova iskoristiva za panele, unijeti potrošnju električne energije, a kalkulator nudi koja je površina preporučena za elektranu, koji je iznos i vrijeme povrata investicije i koliko se može uštedjeti;

- želite li besplatno učiti, prakticirati i/ili poučavati strane jezike? Udruga Poliglot poziva vas u prostore Mjesnog odbora Gajevo četvrti, Trešnjevka jug. Detaljnije informacije dostupne su na portalu https://udruga.org, odnosno na Telegramu preko adrese https://t.me/+MY7LyedtdRU2NzI0 ili putem Facebook-a klikom na: https://www.facebook.com/groups/746352682186242/permalink/2305816596239835/?sfnsn=mo&ref=share.

- socijalno- inkluzivno savjetovalište dostupno je za sve članove UIR Zagreba u prostorijama Udruge (Nova cesta 86) za pomoć pri ispunjavanju sljedećih obrazaca: Zahtjev za priznavanje prava na naknadu zbog tjelesnog oštećenja, Zahtjev za priznavanje prava na doplatak za pomoć i njegu za odraslu osobu i Zahtjev za osobnu invalidninu. Osim pomoći pri ispunjavanju, vrši se i ispis tih obrazaca. Promo video pogledajte klikom na poveznicu: https://youtu.be/JWRTXagGQLY. Nude i pomoć pri e-naručivanju, slanju nalaza e-putem i preuzimanju dokumenata u sustavu e-građani. Promo video pogledajte klikom na poveznicu: https://youtu.be/Dw3kL24LAaw.

Prijave se vrše putem telefona: 01/4829119, 4829392 i e-pošte: uir@uir-zagreb.hr. Aktivnost se provodi u okviru programa 'Savjet više', koji sufinancira Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zastitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti