DOBRA VIJEST IZ ĐURĐEVCA Naziru se konture budućeg smještaja za starije i osobe s invaliditetom

Građevinski radovi bi trebali završiti do svibnja 2023. godine nakon čega slijedi opremanje. Tu će se u budućnosti otvoriti 40 radnih mjesta na području grada vezanih uz skrb za starije osobe, te će se zaposliti značajan broj djelatnika za fizikalnu terapiju

Đurđevac, smještaj za osobe s invaliditetom

 

U samom centru Đurđevca u tijeku su radovi na čak tri gradilišta na kojima se obnovom i izgradnjom zgrada poboljšava kvaliteta socijalnih usluga u Đurđevcu, a za sva tri projekta uspješno su osigurana EU sredstava.

Radove na obnovi i uređenju buduće zgrade Centra za smještaj starijih osoba i osoba s invaliditetom obišli su gradonačelnik Hrvoje Janči, predsjednik gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud te direktor Bistre Krešo Habijanec ispred izvođača radova.

Radovi teku zadanom dinamikom, a trenutno je u fazi zamjena krovišta i unutarnji grubi radovi te postava instalacija. Rekonstrukcijom bivše zgrade Gradske uprave i dvije popratne zgrade uredit će se 30 soba za boravak 80 osoba, a predviđeno je da u organiziranom stanovanju borave osobe s invaliditetom te starije i nemoćne osobe.

Uredit će se i prostori za radionice, restoran s kuhinjom, upravni dio te prostor za udrugu osoba s invaliditetom. Ponuda će se dopuniti uslugom poludnevnog boravka za osobe s invaliditetom te stare i nemoćne koje nastavljaju život u obitelji. Ova investicija, osim rekonstrukcije, obuhvaća i uređenje okoliša, opremanje zgrade i nabavu vozila prilagođenog osobama s invaliditetom.

- Vrijednost ovog projekta iznosi gotovo jednu četvrtinu našeg gradskog proračuna za ovu godinu te mogu sa sigurnošću reći da je ovo naš najveći projekt po značaju do sada, a nastavak je našeg rada na osiguravanju boljih uvjeta i standarda života za naše starije sugrađane. Kroz usluge poludnevnog boravka i stalnog boravka cilj nam je da im osiguramo nove sadržaje i aktivnosti te da im na taj način odgodimo trajno smještanje u starački dom, odnosno da im omogućimo smještaj kroz zajedničko stanovanje - istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

- Projekt obuhvaća ogromne radove na četiri etaže i na preko 2000 m2, trenutno se postavljaju liftovi, mijenjaju se krovišta, zbilja izgleda zadivljujuće. Već se sada vide konture objekta koji će značajno podići razinu usluge koju mi zapravo trenutno i nemamo u gradu, a to je kvalitetan smještaj za naše starije osobe i osobe s invaliditetom. Građevinski radovi bi trebali završiti do svibnja 2023. godine nakon čega slijedi opremanje. Tu će se u budućnosti otvoriti 40 radnih mjesta na području grada vezanih uz skrb za starije osobe, te će se zaposliti značajan broj djelatnika za fizikalnu terapiju - rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Izvor: Grad Đurđevac

 

Povezane vijesti