Na Rabu uskoro 12. plivački maraton "Srcem protiv barijera"

Iz Grada Raba pozivaju sve da se pridruže u subotu, 20. kolovoza 2022. godine u 8 sati na Vodenči u Barbatu kako bi zajedničkim plivanjem, sa što većim brojem okupljenih, pokrenuli i stvarali promjene u našoj zajednici i širili poruku jednakih mogućnosti za sve

I ove će godine, dvanaesti put zaredom, poučeni dosadašnjim iskustvom i otporni na sve vremenske uvjete, Rabljani i njihovi prijatelji i gosti plivati plivački maraton za osobe s invaliditetom 'Srcem protiv barijera' nošeni pozitivnom energijom i velikim srcem zagrebačkog Rabljanina Krešimira Butkovića, pokretača maratona i istaknutog borca za prava osoba s invaliditetom

Od samog početka Grad Rab je  partner projekta, a uz Grad glavni organizatori su Gradsko društvo Crvenog križa Rab i Udruga Komin, dok su TZG Raba i POU Rab pokrovitelji projekta, a portal Rab Danas i Radio Rab medijski pokrovitelji.

U subotu, 20. kolovoza brojni sudionici i posjetitelji maratona, organizatori i pokrovitelji svojim će dolaskom podržati Krešu i osobe s invaliditetom u cilju zajedničkog odašiljanja poruke međusobnog uvažavanja i jednakih mogućnosti za sve.

Okupljanje je kod rampe na Vodenči u Barbatu u 8 sati, dok start simbolične dionice duž obale na Vodenči kreće u 8.30 sati kada će sudionici već tradicionalno zapjeniti more u kojemu smo svi jednaki i na taj način pružiti podršku osobama s invaliditetom.

Prodajom majica s prepoznatljivim logom maratona prikupljaju se sredstva u cilju realizacije planiranih projekata prilagođenih osobama s invaliditetom kako bi im se olakšao pristup društvenom životu zajednice, a sredstva s ovogodišnjeg maratona idu u fond za kupnju dizalice za spuštanje u more na poziciji kupališta u autokampu Padova II.

Iz Grada Raba pozivaju sve da se pridruže u subotu, 20. kolovoza 2022. godine u 8 sati na Vodenči u Barbatu kako bi zajedničkim plivanjem, sa što većim brojem okupljenih, pokrenuli i stvarali promjene u našoj zajednici i širili poruku jednakih mogućnosti za sve.

 

Izvor: Grad Rab