CENTAR ZA INKLUZIVNE RADNE AKTIVNOSTI Početna konferencija projekta 'Ojačajmo Civilno Društvo'

Projektom se, kroz online edukacije, jačaju kapaciteti zaposlenika OCD-a u sedam županija za neposredan rad u području socijalnog uključivanja i jačanja radnih potencijala osoba s intelektualnim teškoćama

Društvo, ilustracija.

 

Centar za inkluzivne radne aktivnosti (CIRA), u partnerstvu s Centrom za obrazovanje odraslih Validus, provodi projekt pod nazivom 'Ojačajmo Civilno Društvo'. Ukupna vrijednosti projekta je 323.254,58 kn. Bespovratna sredstva osigurana su sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda (274.766,39 HRK) i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (48.488,00 HRK), a u sklopu poziva Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. Projekt traje od 27. srpnja 2022. do 27. srpnja 2023., a započeo je sklapanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, kodni broj ugovora: UP.04.2.1.11.0401, s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnom Zakladom za razvoj civilnoga društva, kao posredničkim tijelima.

Projektom se, kroz online edukacije, jačaju kapaciteti zaposlenika OCD-a u sedam županija za neposredan rad u području socijalnog uključivanja i jačanja radnih potencijala osoba s intelektualnim teškoćama. U Gradu Zagrebu, mapiranjem potreba osoba s intelektualnim teškoćama u kriznim situacijama i dostupnih usluga te objavom dobivenih rezultatima jačaju se kapaciteti zaposlenika OCD-a za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe osoba s intelekutalnim teškoćama u budućim kriznim situacijama. CIRA izobrazbom svojih zaposlenika u području prikupljanja sredstava i financijskom upravljanju, kao i izradom digitalnog alata za podršku osobama s intelektualnim teškoćama u procesu uključivanja na tržište rada, jača svoje kapacitete za rad s krajnim korisnicima OIT.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Izvor: Centar za inkluzivne radne aktivnosti

 

Povezane vijesti