Povijesni uspjeh Šahovskog kluba 'Stjepan Bosak' - URIHO

"Osvojili smo 2. mjesto ekipno u Poreču na Državnim igrama za osobe s invaliditetom te je Krsto Kovačević postao državni prvak. Imali smo prvi put dvije ekipe u hrvatskim šahovskim ligama. Želja nam je uključiti što više osoba s invaliditetom u šah kako bi se kroz njega integrirali među ostalu populaciju", kaže Marko Damjanović, predsjednik ŠK 'Stjepan Bosak' - URIHO

Završena je šahovska sezona u IV. Hrvatskoj šahovskoj ligi u Domu sportova 17. studenog u dvorani za šah i bridž. U 11. Kolu ekipa ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO izgubila je od ekipe ŠK 'Končar' iz Zagreba, rezultatom 2,5-3,5.

Za ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO pobjede su ostvarili fide majstor Denis Rosandić i majstorski kandidat Alen Ognjačević. Remi je odigrao majstorski kandidat Krsto Kovačević dok su poraze obilježili Vedran Sadiković, majstorski kandidat Željko Brajković i kapetan ekipe Zoran Matana. Za ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO ove su godine nastupili i donijeli naslov pobjednika: fide majstori Miljenko Medić i Denis Rosandić, majstorski kandidati Krsto Kovačević, Domagoj Glažar, Alen Ognjačević, Željko Brajković te kapetan Zoran Matana, Goran Vrhovec, Vedran Sadiković i Neven Tomečak. ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO ostvario je u ligi 8 pobjeda, jedan remi i dva poraza tako da je pobjednik lige postao s osvojenih 17 meč bodova te se plasirao u III. Hrvatsku šahovsku ligu Centar – A. Uz njih u III. ligu ulazi i drugo plasirana ekipa ŠK Sv. Nedelja iz Sv. Nedelje s osvojenih 16 meč bodova. 

Kratko smo porazgovarali o protekloj sezoni s predsjednikom ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO Markom Damjanovićem koji je, kako sam kaže, iznimno ponosan na rezultate koje su ostvarili u ovoj godini.

- Osvojili smo 2. mjesto ekipno u Poreču na Državnim igrama za osobe s invaliditetom te je Krsto Kovačević postao državni prvak. Imali smo po prvi puta dvije ekipe u Hrvatskim šahovskim ligama. Želja nam je uključiti što više osoba s invaliditetom u šah kako bi se kroz njega integrirali među ostalu populaciju. Posebno sam ponosan što smo jedini klub osoba s invaliditetom koji se natječe u Hrvatskim šahovskim ligama. Tijekom protekle tri godine uspjeli smo iz V. promovirati se u III. Hrvatsku šahovsku ligu. Naravno, ne treba zaboraviti na naš tradicionalni šahovski memorijal 'Stjepan Bosak' koji se ove godine održao po 14 puta gdje je bilo preko 110 sudionika i volontera, a koji je postao najveći šahovski turnir na području Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom. Sudjelovali smo na raznim turnirima na području grada Zagreba, Republike Hrvatske te svjetskom prvenstvu. Nadalje, od ove godine pomažemo ustanovi URIHO u organizaciji njihovog šahovskog turnira koji se održao 16.studenog 2013. Naravno, ovo sve ne bi bilo moguće da nemamo uz sebe naše partnere koji su nam logistička pomoć. Prije svih, ustanova URIHO, na čelu s ravnateljem Josipom Držaićem, prepoznala je našu kvalitetu i potencijal kojima se ovim putem želim i zahvaliti na svemu što su učinili za nas tijekom ove sezone. Ovi rezultati plod su i njihove potpore te logističke i financijske pomoći. Također tu su i Grad Zagreb, Zagrebački šahovski savez koji nam redovito ustupa dvoranu za šah Doma sportova i pomaže u nastupu na državnim prvenstvima. Nadalje želim zahvaliti Zagrebačkom športskom savezu osoba s invaliditetom koji nam pomaže tijekom sudjelovanja na državnom prvenstvu. Zahvaljujemo i Centru za odgoj i obrazovanje "Dubrava“ kod kojih se redovito održava šahovski memorijal „Stjepan Bosak“. Tu je i ZET koji nam pomaže svojom uslugom prijevoza na treninge i turnire po gradu Zagrebu. Na posljetku, hvala volonterima te našim obiteljima što su uz nas. Dakako, sve ove lijepe vijesti ne bismo imali gdje objaviti da uz nas nije naš In-Portal koji uvijek sve medijski poprati. U narednoj sezoni nastavit ćemo s aktivnostima kao i prethodnih godina uz rad s mladima, uvijek borbeno, bez predaje, vedrog natjecateljskog duha, sa žarom na srcu, osmjehom na licu i fair play igrom na šahovskoj ploči- rekao je, uz ostalo. Marko Damjanović.

Ako ima ljubitelja šaha među osobama s invaliditetom slobodno ih kontaktirajte na stranici www.skstjepanbosak.com, twitteru ili na Facebook profilu (Šahovski klub 'Stjepan Bosak' – URIHO).

In-Portal