JAČI DO CILJA Održan prvi dio besplatnih edukacija za jačanje organizacija civilnog društva

Edukacije se održavaju o okviru projekta Jači do cilja koji za cilj ima osnaživanje kapaciteta organizacija civilnog društva, kako bi što uspješnije mogli ispunjavati svoju ulogu u razvoju zajednice

Prizor s edukacije.

 

Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac u suradnji s partnerima tijekom godine organizira besplatne edukacije namijenjene jačanju kapaciteta organizacijama civilnog društva.

U prostorima Gradske uprave održan je prvi dio radionice Upravljanje ljudskim potencijalima i timski rad u kriznim situacijama, a izvođač radionice je ustanova za obrazovanje odraslih Centar znanja Profectus.

Edukacije se održavaju o okviru projekta Jači do cilja koji za cilj ima osnaživanje kapaciteta organizacija civilnog društva, kako bi što uspješnije mogli ispunjavati svoju ulogu u razvoju zajednice.

Kao projektni partner u provedbi sudjeluje i Grad Đurđevac kao predstavnik lokalne samouprave kako bi se stvorilo partnerstvo koje će omogućiti prepoznavanje problema lokalne zajednice te usmjeravanje zajedničkih snaga prema njihovom rješavanju.

Ograničena financijska sredstva većini organizacija civilnog društva onemogućavaju ulaganja u kapacitete zaposlenika što predstavlja prepreku za njihov razvoj i aktivno djelovanje OCD-a te ostvarivanje boljitka za zajednicu, što je zapravo njihov primarni cilj.

 

Izvor: Grad Đurđevac

 

Povezane vijesti