Ukradena Lego rampa ispred Knjižnice Marije Jurić Zagorke

Rampa je nastala u sklopu projekta Da bi kotač bolje LEGO koji omogućava pristup novim objektima osobama koje se kreću pomoću invalidskih kolica, podiže svijest građana o važnosti ovog problema te daje prihvatljivu soluciju izgradnje rampi od Lego kockica

Knjižnica Marije Jurić Zagorke prije i poslije krađe.

 

Knjižnica Marije Jurić Zagorke objavila je prošlog četvrtka na Facebooku da je nestala LEGO rampa koja je služila za lakši prilaz osobama s invaliditetom.

Rampa je nastala u sklopu projekta Da bi kotač bolje LEGO koji omogućava pristup novim objektima osobama koje se kreću pomoću invalidskih kolica, podiže svijest građana o važnosti ovog problema te daje prihvatljivu soluciju izgradnje rampi od Lego kockica.

Osim osobama s invaliditetom, ovakve rampe olakšavaju ulazak u trgovine i roditeljima s malom djecom koji isto često imaju problem ulaska u objekte s kolicima za djecu.

Iza projekta, podsjetimo, stoji Udruga Zamisli.

- Ljubazno molimo poštenog nalaznika naše LEGO rampe da nam je vrati, makar i u dijelovima - napisali su iz Knjižnice Marije Jurić Zagorke na Facebooku.

'Baš sam žalosna. Uvijek me razveselila ta rampa. Bolje da dalje ne komentiram', 'Moji dječaci su bili tužni zadnji put. Inače, samo zbog legića su tražili da idu na Krvavi most', 'Ako se ne nađe pošteni nalaznik, otvorite akciju skupljanja Lego kockica za novu (kutiju u knjiznici), svi mi s djecom imamo zalihe rasparenih legića doma i rado ćemo donirati' - samo su neki od komentara korisnika Facebook stranice Knjižnice Marije Jurić Zagorke.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti