SPORTOM ZA OSMIJEH Djeci s teškoćama u razvoju na otoku Šolti pomaže udruga Osmijeh

Djeca s teškoćama u razvoju na otoku Šolti po prvi put imaju udrugu koja će se se brinuti o njihovom razvoju, a riječ je o nedavno osnovanoj Udruzi Osmijeh iz Grohota

Šolta, ilustracija.

 

Udruzi je cilj socijalna integracija svih dobnih skupina na Šolti, s naglaskom na pomoći djeci s teškoćama u razvoju, stoji u priopćenju.

Predsjednica Udruge Osmijeh Ina Pavić rekla je da na Šolti do sada nije bilo udruge koja bi se bavila socijalno ugroženim skupinama, posebno djecom s teškoćama u razvoju.

- Roditelji su zbog svakog pa i najmanjeg problema morali ići u Split što im je stvaralo dodatne teškoće, a sada bi pokretanjem ove udruge svima željeli omogućiti pomoć tu, na otoku - dodala je.

Kako bi predstavili udrugu, ali i dobili vjetar u leđa, nedavno su organizirali cjelodnevnu manifestaciju 'Sportom za Osmijeh', uz pomoć Općine Šolta i Turističke zajednice iz Šolte.

- Bilo je izvrsno. Odigran je Malonogometni turnir '4 kafića', a posebna atrakcija bili su moto-klubovi 'Veterani', 'Fjaka', 'Vuk Samotnjak' i mnogi njihovi prijatelji - rekla je Pavić te zahvalila ‘Jadroliniji’ i šoltanskim ugostiteljima na pomoći u organizaciji manifestacije.

Manifestacija 'Sportom za Osmijeh' tek je prva u nizu predstavljanja udruge koja će, kako se nadaju, vrlo brzo imati i prve, konkretne projekte.

Tako će u suradnji s Rehabilitacijskim centrom Inkludo početi s pomoći djeci s teškoćama u razvoju.

- Osim najmlađima, želimo pomagati i starijim stanovnicima Šolte, poticati empatiju, zajedništvo i pozitivan stav prema svima jer samo tako možemo ići naprijed s osmijehom na licu - istaknula je Pavić.

Od osnivanja, uz njih je načelnik Općine Šolta Nikola Cecić Karuzić, a tu je i vrijedna logistika, kao i stručna pomoć splitskog Centra za socijalnu skrb. Zasad će Udruga Osmijeh koristiti školske prostorije Osnovne škole Grohote, no članovi udruge žele pronaći stalni smještaj na otoku, prilagođen djeci s teškoćama u razvoju. Zasad, kažu, prikupljaju novac za nabavku opreme pri terapeutskom radu s djecom.

 

Hina

 

Povezane vijesti