Udruga invalida rada Zagreba dvodnevnim programom obilježava 56. obljetnicu osnutka

Velik broj članova UIR Zagreba prepoznaje svakodnevne napore i trud UIR Zagreba u nastojanjima poboljšanja kvalitete života invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom kroz različite inicijative, izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba

Članovi UIR Zagreba, arhiva.

 

Pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Udruga invalida rada Zagreba će obilježiti 56. obljetnicu svoga osnutka dvodnevnim programom - tematskom tribinom i druženjem uz izložbu umjetničkih fotografija.

Nakon dvogodišnje pauze zbog strogih protuepidemijskih mjera, s veseljem ćemo organizirati događanja u oba dana uživo, kažu.

U utorak, 27. rujna, održat će tribinu naziva 'UIRZ za SVE'. Tom će prigodom javnosti detaljno predstaviti programe koje UIR Zagreba neprekidno provodi već dvadesetak godina, a čiji su izravni korisnici invalidi rada i ostale osobe s invaliditetom: Pravno savjetovalište, Klupske aktivnosti, Ljetovanje, Rekreacijsko-zdravstveni program i Mobilni tim. Programe će predstaviti pet dugogodišnjih zaposlenika UIR Zagreba s bogatim iskustvom u provedbi navedenih programa.

Po završetku tribine, uslijedit će svečana dodjela nagrada, priznanja i zahvalnica pojedincima i institucijama koji su na neki od brojnih načina doprinijeli promicanju prava i interesa invalida rada i osoba s invaliditetom, kao i radu, funkcioniranju ili promicanju rada UIR Zagreba.

Idućeg dana, u srijedu, 28. rujna organizirat će prigodno druženje u prostorijama UIR Zagreba, na adresi Nova cesta 86 u Zagrebu, uz otvorenje izložbe umjetničkih fotografija, polaznika radionice digitalne fotografije.

Uz činjenicu da će sva događanja biti organizirana i održana uživo, objave s tih događanja bit će dostupne na YouTube kanalu UIR Zagreba, od četvrtka, 29. rujna 2022. godine.

- Velik broj članova UIR Zagreba, otprilike njih 7000, prepoznaje svakodnevne napore i trud UIR Zagreba u nastojanjima poboljšanja kvalitete života invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom kroz različite inicijative pozitivnih društenih promjena u njihovu korist - izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

Prema statističkim podacima Izvješća Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, koje se objavljuje jednom godišnje, na dan 30. rujna 2021. godine u Republici Hrvatskoj su bile registrirane ukupno 586.153 osobe s invaliditetom. Prema podacima Statističkih informacija Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, koje se objavljuju jednom mjesečno, u lipnju 2022. godine u Republici Hrvatskoj je registrirano 93.324 invalida rada, što predstavlja 15,92 posto ukupnog broja osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj.

UIR Zagreba danas okuplja gotovo 7000 članova što predstavlja 31,39 posto ukupnog broja osoba s invaliditetom rada na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

 

Izvor: UIR Zagreba

 

Povezane vijesti