Sportsko učilište PESG provodi projekt 'SPORT4OSI - Edukacijom kroz sport do aktivnih OSI za turizam'

Cilj projekta je razvoj i stjecanje stručnih znanja i praktičnog iskustva osoba s invaliditetom potrebnih za rad u području sportske animacije i inkluzivnog turizma

Kokteli, ilustracija.

 

Sportsko učilište PESG provodi projekt 'SPORT4OSI - Edukacijom kroz sport do aktivnih OSI za turizam' koji, između ostaloga, ima za cilj razvoj i stjecanje stručnih znanja i praktičnog iskustva osoba s invaliditetom potrebnih za rad u području sportske animacije i inkluzivnog turizma.

Ovim putem pozivaju organizacije koje rade za osobe s invaliditetom da pomognu u informiranju što većeg broja osoba s invaliditetom o mogućnosti sudjelovanja u projektu u svrhu stjecanja modernih znanja i vještina koje su tražene od strane poslodavaca s posebnim fokusom na sektor turizma.

- Pozivamo sve nezaposlene osobe s invaliditetom, bez obzira na oblik i stupanj invaliditeta, da se uključe u jednu ili više besplatnih aktivnosti koje će vam pomoći u potrazi za poslom, zapošljavanju ili pokretanju vlastitog posla - poručili su organizatori.

Kroz projekt dobivate Individualno karijerno savjetovanje, grupne aktivnosti s temama: situacija na tržištu, mogućnosti zapošljavanja te stjecanja vještina aktivnog traženja posla (životopis, simulacije intervjua s poslodavcima, nošenje sa stresom, pregovaranje, upravljanje karijerom i slično), edukacije za razvoj osobnih vještina potrebnih na tržištu rada.

Polaznici će se obrazovati za zanimanja sportski animator, stručnjak za inkluzivni turizam, a moguće je i obrazovanje za druga zanimanja u turizmu prema željama sudionika.

Aktivnosti se provode uživo i online, stoga, pozivaju osobe s područja cijele Republike Hrvatske. Aktivnosti su prilagođene svim oblicima invaliditeta te je osigurana asistivna edukacijska oprema uz individialnu prilagodbu materijala po potrebi. Za aktivnosti uživo u Zagrebu je osiguran prijevoz.

Uvjeti za sudjelovanje su 18 godina starosti, status osobe s invaliditetom (potrebno je rješenje o stupnju invaliditeta) i status nesaposlene osobe bez obzira jeste li prijavljeni u HZZ-u (potrebna potvrda s HZZ-a ili HZMO-a).

Projekt se provodi tijekom 20 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 2.295.445,68 kuna. Iz Državnog proračuna Republike Hrvatske sufinancirano je 344.316,85 kuna, a iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.951.128,83 kuna.

Ako ste zainteresirani popunite prijavnicu i javite se Dariu Karačiću na dario.karacic@pesg.hr za više informacija o projektu.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti