Ovog tjedna u Zagrebu 5. ATAAC konferencija

Konferencija 'Asistivna tehnologija i potpomognuta komunikAACija' održat će se 29. i 30. rujna 2022. u hotelu Westin u Zagrebu

Prizor s konferencije, arhiva.

 

Ovo je jedinstvena konferencija na temu napredne tehnologije koja pomaže djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

Organizatori su Tehnički fakultet Rijeka, E-Glas i Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Zagreb.

ATAAC se održava već 5. godinu za redom. Svojom tematikom namjenjena je svima koji rade s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom: logopedima, edukacijskim rehabilitatorima, radnim terapeutima, nastavnicima i svima onima koji žele doznati više o asistivnoj tehnologiji.

Preko 20 predavača iz raznih dijelova svijeta će ove godine, kroz predavanja, radionice i predstavljanje praktičnih primjera prezentirati upotrebu asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije u svakodnevnom životu osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.

Pored vrhunskih predavača, na ATAAC konferenciju dolaze vodeći proizvođači asistivne tehnologije iz svih dijelova svijeta tako da će publiku u Hrvatskoj i ove godine moći vidjeti 'najnovije od najnovijeg' u području asistivne tehnologije.

Na konferenciji će biti predstavljene i hrvatske inovacije koje pomažu djeci s teškoćama u razvoju.

Konferencija je besplatna za osobe s invaliditetom, roditelje djece s teškoćama u razvoju, studente i nezaposlene osobe.

Konferencija također promiče i vrijednosti volontiranja, te u organizaciji sudjeluje preko 40 studenata volontera.

 

Miroslav Vrankić

 

Povezane vijesti