Održan 32. tradicionalni susret osoba s invaliditetom pod nazivom 'Jesen v Međimorjo'

Na tradicionalnom susretu 'Jesen v Međimorjo' okupilo se više od 200 osoba s invaliditetom iz cijele Republike Hrvatske te iz susjedne Bosne i Hercegovine i Slovenije. Nakon službenog otvorenja susreta, uslijedile su sportske igre: viseća kuglana, pikado, utrka u kolicima, bacanje loptica u koš, bacanje kolutova te belot

Prizor sa susreta.

 

Društvo osoba s invaliditetom Međimurske županije, Čakovec tradicionalno, već 32. put organiziralo je susret osoba s invaliditetom Republike Hrvatske pod nazivom 'Jesen v Međimorjo'. Susret je održan 30. rujna u prostorima Sportsko-rekreacijskog centra DG Sport Prelog.

Program je vodila zaposlenica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske Županije Erna Treska Sorić.

Predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije Miljenka Radović pozdravila je sve prisutne te zahvalila na dolasku.

Nazočnima su također uvodne pozdrave te riječi potpore uputili Međimurski župan Matija Posavec te u ime Grada Preloga gradonačelnik Ljubomir Kolarek, koji je i ujedno otvorio 32. susret 'Jesen v Međimorjo'.

Na tradicionalnom susretu 'Jesen v Međimorjo' okupilo se više od 200 osoba s invaliditetom iz cijele Republike Hrvatske te iz susjedne Bosne i Hercegovine i Slovenije. Nakon službenog otvorenja susreta, uslijedile su sportske igre: viseća kuglana, pikado, utrka u kolicima, bacanje loptica u koš, bacanje kolutova te belot.

U cilju pomoći u organizaciji međunarodnog susreta osoba s invaliditetom 'Jesen v Međimorjo' uključilo se stotinjak pravnih i fizičkih osoba s područja Međimurske županije, koji su osigurali tombole ili pomogli novčanih sredstvima, na čemu im organizatori iskreno zahvaljuju.

- Nakon dvije godine ničega zbog pandemije ponovno smo organizirali manifestaciju i pozvali uobćajeni broj udruga, ali je odaziv nešto manji jer još uvijek postoji strah od neposrednih kontakata.

- Nama je bitno osobama s invaliditetom pružimo mogućnost druženja jer su se tijekom korone još više zatvorili u vlastite domove. Sada se ponovno druže, razmijenjuju iskustva i sportski se natječu - rekla je predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, Miljenka Radović.

- Uvijek smo pri ruci, ponosni i sretni da se pomogne u organizaciji ovakvih susreta koji bi možda trebali biti češći i da se osobe s invaliditetom cijeni i poštuje - rekao je gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.

- Ovo je još jedna vrijedna aktivnost naše udruge koja često okuplja svoje članove. Puno je tu aktivnosti, puno kreativnosti i ambicija - rekao je župan Matija Posavec.

Za sve prisutne Društvo je organiziralo tombolu s vrijednim nagradama. Nakon sportskih igara uslijedilo je proglašenje pobjednika u pojedinim disciplinama te podjela medalja. Nakon službenog dijela susreta, druženje se nastavilo u veseloj atmosferi, uz ples i pjesmu.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti