AMOROVA ŽLICA Podržite kampanju za prvo europsko gastro natjecanje osoba s invaliditetom

Kako bi se planirano mogao ostvariti i kako bi se prvo europsko gastro natjecanje osoba s invaliditetom moglo održati s planiranim početkom u veljači 2023. godine, organizatorima je prijeko potreban iznos od 130.000 eura

Zajednička fotografija s proteklog natjecanja.

 

Nakon završetka gastro natjecanja Amorova žlica, prvog gastro natjecanja za osobe s invaliditetom starije od 17 godina, pokrenuta je crowdfunding kampanja udruge UNUO koja s partnerima želi svoj cilj s nacionalne razine prenijeti na internacionalnu.

Kako bi se planirano moglo ostvariti i kako bi se prvo europsko gastro natjecanje osoba s invaliditetom moglo održati s planiranim početkom u veljači 2023. godine, organizatorima je prijeko potreban iznos od 130.000 eura. Kampanja traje od 6. listopada do 6. studenog, a to je vrijeme u kojem bi trebalo prikupiti sredstva za kamion, rekonstrukciju, putne troškove, sudionike i napokon, finale, ponovno u Hrvatskoj 2023. godine.

Podsjetimo, predivna priča o Amorovoj žlici započela je 2020. godinu u Hrvatskoj kada je nezaustavljiva sila i vizionar Vedran Habel s desnom rukom Silvijom Habel došao na ideju kako vratiti osmijehe na lica onih najpotrebitijih. Oboje ljubitelji hrane i osnivači Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja UNUO, već se 14 godina bave edukacijom osoba s invaliditetom i djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Cilj udruge UNUO je uz metodologiju poučavanja prenijeti znanja najpotrebitijima kako postati samostalniji, konkurentniji i na kraju prihvaćeni u društvu. S tom idejom nastalo je natjecanje Amorova žlica koje je u prvoj godini organiziranja okupilo preko 200 sudionika na razini Republike Hrvatske i uz koje je održano preko tisuću radionica. Nakon šest do devet mjeseci individualnih treninga preko 90 posto sudionika danas je zaposleno.

Vijest o pokretanju kampanje prepoznata je i na društvenim mrežama, a najtopliju dobrodošlicu pružili su joj Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije kao i Christine Ha, prva slijepa natjecateljica MasterChefa i pobjednica treće sezone Masterchefa u kojoj je član žirija bio i slavni Gordon Ramsay, TV voditeljica Antonija Blaće, chef Ivan Pažanin, novinarka Maja Sever, hrvatski bacač diska i paraolimpijac Velimir Šandor, stolnotenisačica i paraolimpijka Helena Dretar Karić, televizijski voditelj Kristijan Petrović, Michelinov kuhar Goran Kočiš, pjevač Bojan Jambrošić, glumac Dušan Bućan, televizijski voditelji Davor Meštrović i Zlata Mück Sušec, pjevačica i televizijska voditeljica Renata Končić Minea te barmeni i koktel majstori Teja Lovrenščak, Saša Lovrenščak i Marin Nekić.

Uvode i dodatnu vrstu donacija, a kako su pojasnili UNUO X Amorova žlica donacijska kutija je izravan način pomoći. Uz donacije preko QR koda i kampanje i klasičan način pomoći je dobrodošao. Obratite se Udruzi UNUO i zatražite svoju kutiju. Postavite je na vidljivo mjesto svoje tvrtke, ureda ili mjesta gdje se okupljaju ljudi i pomozite da vrate osmijehe na lica najpotrebitijih.

Podržite i vi prvo europsko gastro natjecanje za osobe s invaliditetom Amorova žlica. Promijenimo život zajedno onima koji to nisu u mogućnosti. Uspijemo li time promijeniti barem jedan život, vrijedilo je svakog centa i kapi znoja.

Za više informacija možete se obratiti na udrugaunuo@gmail.com i na mobitel: 091/600-3076.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti