Besplatna online edukacija 'Planiranje i podrška osobama s intelektualnim teškoćama u kriznim situacijama'

Kroz ovu edukaciju dobiti ćete uvid u deset ključnih temeljnih vrijednosti kod adekvatnog kriznog odgovora, bez obzira na vrstu (podrijetlo) krize, situaciju u kojoj je potrebna podrška ili osobi koja pruža podršku

'Kriza' ispisana na pisaćoj mašini.

 

Centar za inkluzivne radne aktivnosti u partnerstvu s Centrom za obrazovanje odraslih Validus provodi jednogodišnji projekt 'Ojačajmo Civilno Društvo'. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (274.766,39 kuna). Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (48.488,18 kuna).

U okviru projekta, za zaposlenike organizacija civilnog društva, organiziraju besplatnu online edukaciju 'Planiranje i podrška osobama s intelektualnim teškoćama u kriznim situacijama'.

Edukacija će se održati 26. i 27. listopada 2022. godine, od 10 do 16 sati putem Zoom platforme, a namijenjena je svima zaposlenicima koji žele poboljšati vještine rada u kriznim situacijama s osobama s intelektualnim teškoćama.

Kriza označava problematičnu, prijelomnu točku povezanu s potrebom donošenja odluke. Situacije koje uključuju psihičku krizu mogu biti posljedica intenzivnih osjećaja i stresa u kojem se osoba nalazi (npr. tjeskoba, depresija, ljutnja, panika, beznadnost), očite promjene u funkcioniranju (npr. zanemarivanje osobne higijene, neobična ponašanja) ili katastrofični životni događaji (npr. raskidi veza, gubitak sustava podrške ili stanovanja, gubitak autonomije ili roditeljskih prava, da je osoba bila žrtva nasilja ili prirodne katastrofe).

Kroz ovu edukaciju dobiti ćete uvid u deset ključnih temeljnih vrijednosti kod adekvatnog kriznog odgovora, bez obzira na vrstu (podrijetlo) krize, situaciju u kojoj je potrebna podrška ili osobi koja pruža podršku. Također, preuzimanje odgovornosti i kontrole za svoj život znači i razraditi jasan krizni plan u vrijeme kad se osoba osjeća dobro te daje instrukcije (upute) na koji način skrbiti o njoj u trenucima kada se ne osjeća dobro.

Na edukacijama će obraditi nekoliko tema, kao što su uvod u planiranje i podršku osobama s intelektualnim teškoćama u kriznim situacijama, kriza i upravljanje kriznim situacijama, rizik i upravljanje rizičnim situacijama, osobno usmjeren pristup riziku, osobno usmjerena aktivna podrška pri nošenju s rizikom, podrška u izvanrednim krznim situacijama, podrška u osobnim izazovnim/rizičnim ili kriznim situacijama, izrada osobno usmjerenog plana preuzimanja rizika.

Po završetku svaki polaznik dobije Potvrdnicu o sudjelovanju na edukaciji, a prijaviti se možete na info@cira.hr do 25. listopada 2022.

 

Izvor: Centar za inkluzivne radne aktivnosti

 

Povezane vijesti